Joachim Knop udgiver jazzalbum: Det er grænseoverskridende

‘Anna & Viktor’-skuespilleren fortæller, at han ofte tvivler på sig selv, men samtidig har et særligt drive, som driver ham.

Af Katrina Rosendal - 14. juni 2020 kl. 19:58

Joachim Knop må siges at være lidt af et multitalent. Han er uddannet operasanger, men har også medvirket i en lang række film og teaterforestillinger. Og nu kan den 48-årige københavner også skrive jazzsanger på CV’et. I fredags udkom nemlig hans første selvproducerede album ‘Fortællinger fra en jazztid – Evergreens på dansk’.

– Det mest skrøbelige ved det er, at det er mig selv. Jeg er selv producent, og jeg synger selv. Det er ikke nogen rolle. Det er bare Joachim, og jeg er den eneste, der er til at forsvare det. Det er helt klart grænseoverskridende, fortæller Joachim, da HER&NU møder ham i hans hjem på Østerbro i København.

LÆS OGSÅ: Amalie afslører faren til sit kommende barn

Pladen er blevet til i tæt samarbejde med jazzbassisten Chris Minh Doky. Den er indspillet i hans lejlighed et stenkast fra hvor Joachim bor, og det er ham, der har budt Joachim indenfor i jazzens verden.

– Jeg sagde til ham, at han skulle fjerne operaen fuldstændig fra mig. Fjerne de store armbevægelser og det store udtryk, som jeg egentlig elsker, men som jeg måske også har gemt mig bag. Det har han været verdensmester til, forklarer ‘Anja og Viktor’-skuespilleren.

LÆS OGSÅ: Geggo og Cengiz har navne klar til lillesøster

Tvivler på sig selv

Han slår fast, at ideen aldrig har været, at han skulle glemme sig selv eller prøve at lyde som en anden, men det skulle samtidig ikke hedde sig, at man kunne høre, at det var en operauddannet sanger, der stod bag mikrofonen. Selvom Joachim udstråler en stor portion selvtillid, afslører han, at han langt fra altid føler sig sikker.

–  Jeg tvivler konstant på mig selv. Men jeg har et eller andet mærkeligt drive. Jeg elsker at være på dybt vand, og jeg elsker udfordringer, men jeg synes selvfølgelig kun, at det er sjovt, hvis jeg kommer nogenlunde i mål, lyder det fra sangeren.

UH! ‘Nybyggerne’-stjerne skal træffe store beslutninger

En ægte gentleman

Der er ingen tvivl om, at Joachim er stolt af sin nye plade, og generelt betyder det meget for ham altid at gøre sig umage. Det gælder også privat, hvor han gør en dyd ud af at være en gentleman.

– Jeg har altid gået ind for, at man selvfølgelig skal opføre sig ordentligt. Jeg har aldrig forstået, at folk ikke kan regne ud, at det godt kan betale sig. Jeg prøver at være en gentleman, fordi jeg synes, det er sjovt, og fordi det gør det hele meget lettere, forklarer han.

Joachim Knop og Tuva Semmingsen (Foto: Michael Stub)

LÆS OGSÅ: ÅH NEJ! ‘Robinson-Ekspeditionen’ er aflyst

Privat er Joachim gift med den norske operasanger Tuva Semmingsen, og sammen har parret fået tre børn, der nu er i alderen 11-16 år.

– På mange måder er jeg kvinden i forholdet. Jeg hader rod, jeg kan godt lide, at puderne står ordentligt i sofaen. Og det, tror jeg måske normalt, er en kvinde-ting. Det går jeg nok mere op i end de fleste mænd, fortæller Joachim og tilføjer:

– Det er forøvrigt en falliterklæring, når mænd ikke kan finde ud af det huslige.

LÆS OGSÅ: Se ‘De unge mødre’-Sandras flotte vægttab: Sådan gør jeg

Hjemme hos Joachim er man nemlig fælles om husholdningen, og det er forskelligt, hvem der tager det store læs alt efter, hvordan arbejdsbyrden udenfor hjemmet fordeler sig.

Og lige nu er det Joachim, der er i vælten. Hans plade har været undervejs siden sidste sommer, og den indeholder 10 evergreens, som han har fået oversat til dansk. Målet er, at han i løbet af 2021 kan turnere rundt på diverse spillesteder i Danmark.

LÆS OGSÅ: Misforstået Amalie lagt for had: Jeg er ikke racist