Misforstået Amalie lagt for had: Jeg er ikke racist

‘Forsidefruen’ var lidt for hurtig på tasterne, da hun videredelte et opslag angående Black Lives Matter-demonstrationen. Det har skabt stor debat på hendes Instagram, hvor mange følgere er vrede over den måde, hun vælger at udnytte sin platform på.

Af Lærke Stræde - 9. juni 2020 kl. 20:56

I weekenden var 15.000 danskere samlet til Black Lives Matter-demonstrationen i København. Demonstrationen skete i kølvandet på drabet af 46-årige afroamerikanske George Floyd under en anholdelse i Minneapolis den 25. maj, som en politibetjent er sigtet for at stå bag. Drabet er blot ét tilfælde ud af mange, som har fået hundredtusinder amerikanere til at protestere mod politivold og racisme i USA.

Amalie Szigethy valgte at videredele et opslag på sin Instagram, som udtrykte bekymring for den store samling af mennesker til demonstrationen i København, nu hvor Danmark netop var genåbnet efter Covid-19. Det har fået mange af hendes følgere til tasterne, som er vrede over hendes kritiske tilgang til demonstrationen.

LÆS OGSÅ: Sandheden om Jonass og Anne: Sådan går det i dag

De mange hadefulde henvendelser har fået ‘forsidefruen’ til at fjerne sit opslag, og hun uddyber nu sit budskab på ny.

– Først og fremmst skal det siges – gerne slå en stor, fed, tyk streg over, at jeg IKKE er racist. Jeg kender selv mange, som er udlændinge og har venner, som ikke har samme hudfarve som mig. Black lives matter – JA – og jeg har super meget respekt for, at man demonstrerer i Danmark. Tag gerne mine ord ind til dig/jer. Men jeg forstår ikke, at man skal gøre det i denne tid, skriver hun på sin Instagram.

– Jeg har respekt for jer og det, I gør, og jeg beklager dybt, hvis det opslag, jeg lagde op forvekslede til, at jeg skulle være racist og ikke have samme holdninger, for det har jeg. Så guys, udlændinge, sorte, tynde, hvide (you name it) fald ned for fanden og stop haden. Jeg har kun kærlighed til jer og det, I gør, er kun godt, men tænk over den pandemi, vi har i verden og alt det, vi også har været så gode at kæmpe imod, lyder budskabet fra Amalie Szigthety, som venter sit andet barn til december.

LÆS OGSÅ: DR laver ny version af ‘Den store bagedyst’: Nu for børn

Se opslaget herunder, hvor Amalie uddyber sit budskab

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Først og fremmest skal det siges – gerne slå en stor fed tyk streg over at jeg IKKE er rasict. Jeg kender selv mange som er udlænding og har venner som ikke har samme hudfarve som mig. Black lives matter – JA og jeg har super meget respekt at man demonstrere I Danmark. Tag gerne mine ord ind til dig/jer. MEN jeg forstår ikke at man skal gøre det i denne tid. Igår kopierede jeg en politikers opslag fra hans Facebook og lagde op på min Instagram og siden da skal jeg da ( holder lige vejret ) svinet til af “black lives matter” grupper. Jeg har respekt for jer og det i gør og jeg beklager dybt hvis det opslag jeg lagde op forvekslede til at jeg skulle være rasict og ikke havde samme holdninger, for det har jeg. Så guys, udlændinge, sorte, tynde, hvide ( you name it ) fald ned for fanden og stop haden. Jeg har kun kærlighed til jer og det i gør er kun godt, men tænk over den sygdoms pandemi vi har i verden og alt det vi også har været så gode at kæmpe mod. Jeg er ikke ude på en debat blot en mening. Jeg har slettet opslaget fra igår fordi jeg godt kunne se hvordan det kunne misforståes men jeg har stadig mine meninger og holdninger. Jeg vil lade det ligge nu og ikke gå ydeligere ind i debat men respekt herfra og pas på hinanden derude! X Amalie #blackouttuesday #Corona

Et opslag delt af Amalie Szigethy✔ (@amalieszigethyprivat) den

LÆS OGSÅ: Camilla og Daniel har slået op: Derfor er vi ikke længere kærester

LÆS OGSÅ: Heidi om Nadia Shilas graviditet: Jeg bliver mormor for sjette gang