'Gift ved første blik' Henriette og Claus afslører: Vi er blevet skilt

Der er sket en hel del mellem Henriette og Claus, siden kameraerne slukkede.

Af Emilie Holm Egebro - 10. oktober 2019 kl. 20:50

På skærmen har vi netop set Claus og Henriette sige ja til at forblive gift efter de seks ugers eksperiment i DR-programmet ‘Gift ved første blik’.
Det er nu tre måneder siden, at sæsonafslutningen på programmet blev optaget, og for Claus og Henriette er der sket en del, siden kameraerne sluttede:
– Vi er et lidt tricky sted lige nu, for vi valgte i midten af september at blive skilt. Der har været nogle udfordringer, blandt andet fra Claus’ side i forhold til afstanden, som har gjort, at vi har valgt at lade os skille, men så har vi alligevel ikke kunnet give helt slip på hinanden. Titlen, at man er gift, kan godt sætte lidt et pres på en, som ikke nødvendigvis er så godt. Så det er lidt som om, at der er kommet mere ro på efter beslutningen. Og så er det en ny start, der hvor vi er nu. Så vi prøver os stille og roligt frem og har valgt at starte forfra, og det går meget fint, en uge ad gangen som kærester. Vi skal jo prøve at finde lidt ind til hinanden igen, og det kræver lidt, da man jo er blevet såret i processen, så man passer måske lidt ekstra på sig selv. Men vi er stadigvæk glade for hinanden, afslører Henriette til Realityportalen.dk.
LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’-Henriette åbner op om svær barndom
LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’-par er blevet forældre
– Det var en vildt svær beslutning at sige, at vi ville blive skilt. Det var rigtig hårdt, og jeg var meget ked af det i den periode. Det er også derfor, det stadigvæk er ekstremt sårbart, for vi er jo kun lige ved at finde tilbage til hinanden igen. Så det skal jo have noget tid til at blomstre op igen, eller hvad vi nu finder ud af. Vi har bare valgt at være åbne for hinanden og prøve at give det en chance. Så det var det rigtige at blive skilt for at give det noget ro på, og særligt så Claus ikke skulle føle så stort et pres. For ham betød det nemlig rigtig meget, hvordan det skal være, når man er gift – at man fx helst skal bo sammen, hvor der er jeg nok lidt mere åben for, at vi satte vores egne regler for, hvordan det fungerede for os. Men nu må vi se, hvad fremtiden bringer, fortsætter hun.
LÆS OGSÅ: Hvorfor blev Anders og Luna fra ’GVFB’ matchet? Her er ekspertens svar
LÆS OGSÅ: SE BILLEDET: ‘Gift ved første blik’-stjerne er blevet mor

Claus: Jeg trak mig mere og mere

Overfor Realityportalen.dk kan Claus bekræfte, at det særligt var ham, der havde det svært ved at være i et ægteskab, hvor han ikke boede sammen med sin kone. Dette gjorde, at han ikke gik all in, når det kom til at kæmpe for forholdet.
– Jeg kunne mærke, at jeg fik det mere og mere stramt med et være i et ægteskabt i forhold til, hvordan jeg selv gerne vil være og agere, og det følte jeg ikke, at jeg kunne leve op til, fordi vi ikke boede sammen. Det medførte, at jeg trak mig mere og mere, og det kunne Henriette mærke, og så trak hun sig også. Vi havde lige halvanden uge efter skilsmissen, hvor vi ikke snakkede sammen, men bare lige tænkte lidt hver for sig. Efterfølgende blev vi så enige om at prøve at være sammen som kærester, hvor der ikke er det her ægteskabspres på mig, og det er der, vi er nu, forklarer han.
LÆS OGSÅ: Henriette om ‘Gift ved første blik’: Jeg blev chokeret over mig selv
LÆS OGSÅ: HOT NEWS: Endnu en ‘Gift ved første blik’-baby er kommet til verden
– Det har givet mig en ro nu, at vi “bare” er kærester. Det var ikke nemt at bestemme os for at blive skilt, men det var den rigtige beslutning for mig. For jeg tror, at hvis ikke vi havde taget beslutningen der og trukket den et par måneder, så havde vi nok ikke kunnet snakke sammen efterfølgende. Så det var det rigtige at gøre, og uanset om det holder eller ej, så er vi stadigvæk på talefod. Og jeg ville have det rigtig dårligt med ikke at kunne snakke med Henriette, for vi har oplevet så meget gennem forløbet og kender hinanden rigtig godt nu. Så det ville jeg være ked af ikke at kunne snakke sammen om i fremtiden, uanset om man er det ene eller andet, fortsætter han og tilføjer:
– Jeg synes, at det ville være tosset ikke at give det en chance som kærester, hvor man er i nuet og ikke er så meget i fremtiden. For der er helt sikkert noget at bygge på og en masse ting tilfælles. Så nu prøver vi at være sammen som kærester og nyde tiden i stedet for at tænke for meget på fremtiden og lægge et pres på hverken den ene eller anden. Men der er stadig kun gået tre ugers tid, siden vi tog beslutningen om at blive kærester, så det er jo meget nyt, og derfor er det også svært at sige, hvordan fremtiden lige bliver for os.
LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’-Michael var jomfru: Derfor stod jeg frem på tv
LÆS OGSÅ: Efter TV 2-program: Nu har Kathrine og Michael fundet en lejlighed

Afstanden blev afgørende

Allerede i starten af ‘Gift ved første blik’ nævnte eksperterne, at det muligvis kunne blive et problem for Henriette og Claus’ forhold, at de boede på hhv. Jylland og Fyn. Det viste sig dog at blive et større problem i sidste ende, end hvad Claus havde forventet, da han følte, at det var afgørende for hans og Henriettes ægteskab, at de boede sammen, men alligevel var han ikke klar til at hive teltpælene op og flytte, ligesom han heller ikke ville kræve af Henriette, at hun skulle flytte til Fyn.
– Jeg har fundet ud af gennem processen, at jeg ikke er så flytbar, som jeg troede, jeg var. Dermed ikke sagt, at jeg ikke vil flytte, men jeg vil ikke flytte hen til et midlertidigt sted. Det skal gerne være det sted, hvor jeg forestiller mig, at jeg skal blive gammel. Det hus, jeg bor i nu, føler jeg mig meget tryg i, og det er mit hjem. Og det betyder åbenbart mere for mig, end jeg lige havde troet. Derudover vil jeg heller ikke forlange af Henriette, at hun skal flytte til Odense, fordi det vil betyde, at hun skal forlade sin omgangskreds, og det skridt synes jeg først, at hun skal tage, når vi er hundrede procent sikre på, at det holder. Så den snak kan vi tage om et halvt år, hvis vi stadigvæk er sammen. Lige nu er vi bare i nuet og ser, hvor det bærer os hen, forklarer han.
– Det var jo planen at bo sammen, da vi stadigvæk var gift, men fordi Claus begyndte at trække sig så meget, så havde jeg ikke lyst til at sige min lejlighed op og flytte til Odense. Claus ønsker jo ikke at møde mig på midten, så vi kan kun bo sammen, hvis jeg vil flytte hen til Claus, og det gør det jo svært i et forhold, når det kun er den ene, der kan flytte sig. Jeg er også glad for at bo, der hvor jeg gør, men jeg er villig til at flytte mig for kærligheden, men det skal bare føles rigtigt, og så længe jeg ikke føler mig sikker, så rykker jeg ikke. Så vi må se, hvad fremtiden byder på, forklarer Henriette.
LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’-Luna: Det ser man ikke på tv