Går til psykolog efter ‘Luksusfælden’

‘Luksusfælden’ fik Louise til at indse, at hun måtte arbejde med sine problemer i stedet for at trøste sig selv med shopping. I dag prioriterer hun derfor psykologtimer i det stramme budget, eksperterne lagde for hende og hendes to sønner.

Af Lykke Buhl - 6. april 2021 kl. 20:59

23-årige Louise Rosenhagen stod i noget af en kattepine, før ‘Luksusfælden’ kom til Gørløse for at hjælpe hende. Hun skyldte knap en halv million kroner væk, og hver måned kastede hun om sig med penge på alt fra kunstige negle til tøj til hendes to små børn i en flugt fra fortidens spøgelser som plejehjemsbarn.

– Det har helt klart været det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv, slår Louise fast overfor Realityportalen.

LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-ægtepar raser: Vi bliver fremstillet som idioter

Hun har fået en helt ny ro, efter eksperterne har sørget for, at der automatisk bliver betalt af til alle hendes kreditorer hver måned. Hun bekymrer sig ikke om, hvad hendes gæld nu er nede på, men budgettet er blevet overholdt lige siden, hun forlod eksperterne.

– Det er klart, at det har krævet en ændring i mine vaner – det skal lige ind under huden. Men jeg synes egentligt, det går meget fint. Jeg tror også, jeg har haft rigtig meget gavn af, at landet ligesom har været nedlukket, så er der trods alt de færre fristelser, siger Louise med et grin.

Herunder kan du se, hvordan det så ud, da en glad og taknemlig Louise fik sit nye budget

LÆS OGSÅ: UPS! Denne reaktion får ‘Luksusfælden’-eksperter til at rase

Taler ikke med børnenes far

I ‘Luksusfælden’ fortalte Louise eksperterne, at hun havde i sinde at slå op med sin kæreste Stefan, og som sagt så gjort. Siden smed han hende ud af hjemmet i Gørløse, men i dag har Louise fundet sit eget hjem, en 90 kvadratmeter stor treværelses lejlighed i Hillerød, tæt på institutionerne, som hendes sønner, 2-årige Conrad og 1-årige Victor, går i.

– Det er skønt, der er masser af plads. Jeg fik noget hjælp af kommunen til at finde den, jeg blev skrevet op på deres akutboligliste. Så tilsendte jeg dem egentligt bare budgettet, og så har de fundet noget indenfor rammerne, jubler Louise, der også har fået indrettet sig ved hjælp af det gavekort til møbler, som eksperterne gav hende.

LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-deltager snydt for kvart million på Facebook

Børnene far, Louises ekskæreste Stefan, bor stadig i Gørløse, og de to har vedholdt et fint samarbejde om børnene.

– Vi snakker ikke rigtigt sammen. Vi kommunikerer, når det ligesom handler om børnene, men ellers så taler vi faktisk ikke sammen, fortæller Louise.

Louise havde også fundet arbejde som personlig træner, da eksperterne bad hende finde et job ved siden af HF-studiet, hvor Louise er færdig til sommer næste år. Men jobbet som personlig træner gik desværre fløjten, da fitnesscentrene lukkede ned, lige før Louise nåede at starte. Heldigvis har hun fået det til at løbe rundt uden studiejob, men når fitnesscentrene åbner igen, regner Louise med at begynde som personlig træner. Hendes drøm er fortsat at uddanne sig til psykolog efterfølgende.

LÆS OGSÅ: 5 ting, du ikke vidste om ‘Luksusfælden’

Tackler fortidens spøgelser

En ting, Louise prioriterer i sit stramme budget, er at gå til psykolog. Hun er vokset op i plejefamilie og på bosteder, og det har givet hende nogle udfordringer, hun før trøstede sig selv igennem ved at bruge penge og flygte fra hverdagen.

– Det har bare været en hård opvækst med mange udfordringer. Jeg har været rigtig dårlig til at være alene i mit eget selskab, så jeg skulle bare ud og lave noget hele tiden. Fordi alt var så meget kaos inde i mig og i mit forhold og med skole, så har jeg tænkt, at hvis nu tingene så godt ud udadtil, så ville det måske også være med til at give mig noget ro indeni. Men det har det jo ikke gjort, fortæller Louise ærligt.

‘Luksusfælden’ hjalp Louise til at indse, at hun måtte arbejde med sine problemer i stedet for at trøste sig med shopping

Louise er endt i ‘Luksusfælden’. (Foto: TV3)

LÆS OGSÅ: Christina fra ‘Luksusfælden’ taler ud om voldeligt forhold: Frygtede at dø

Roen fik hun i stedet ved at stoppe med at bruge alle de dumme penge og i stedet bruge kræfterne på at arbejde med sig selv. Derfor går Louise regelmæssigt til psykolog.

– Jeg har gået rigtig meget i terapi og snakket med en psykolog, fordi meget af det bunder jo ud i, at jeg jo ikke har haft det godt mentalt. Jeg har udviklet mig enormt meget, jeg har fået meget mere tro på livet og på, at jeg godt kan de forskellige ting. Jeg har fået enormt meget selvværd, jubler Louise, der faktisk slet ikke kan undvære psykologtimerne i sit liv.

LÆS OGSÅ: Ung mor underrettet til kommunen efter ‘Luksusfælden’

– Så har jeg skåret lidt ind på diverseposten, så der er råd til det, for det er jeg nødt til at gøre for at sørge for, at der er noget stabilitet. Det vigtige er jo ikke de materielle goder, man har, eller at tingene ser godt ud udadtil, det vigtigste er, at jeg har det godt, fordi hvis jeg har det, så kan jeg give det videre til mine børn. Så må alle de andre ting komme lidt efterhånden, slutter hun.