Christina fra ‘Luksusfælden’ taler ud om voldeligt forhold: Frygtede at dø

Christina fortæller ærligt om sit voldelige forhold for at hjælpe andre, der står i samme situation.

Af Rikke Lynge - 23. marts 2021 kl. 20:55

Christina på 32 fra Allested-Vejle på Fyn fik en øjenåbner, da eksperterne fra ‘Luksusfælden’ i aftenens afsnit lagde pengene på bordet. Christina vidste godt, at det stod skidt til, men hun vidste ikke, at hun skyldte 635.000 kroner fordelt på 44 kreditorer.

Hvad man ikke ser i programmet er, at Christina før har forsøgt at få hjælp af et eksternt firma til at håndtere hendes økonomiske kaos, men firmaet hjalp hende ikke – tværtimod blev de bare ved med at trække flere og flere penge for deres arbejde, uden at arbejdet gav Christina en økonomisk ro, hun så derfor sin deltagelse i ‘Luksusfælden’ som en enestående mulighed for hjælp.

– Jeg frygtede jo lidt, at jeg ville gå ned med stress igen, som jeg var for nogle år tilbage, og jeg kunne mærke, at økonomi fyldte så meget i mig, så jeg kunne ikke finde overskud til de mén, jeg slås med, og det var ved at knække mig. Det var derfor nemt for mig at følge de råd, som ‘Luksusfældens’ eksperter gav, for jeg vidste, de var der for at hjælpe mig, fortæller Christina, som også kan afsløre, at hun stadig overholder alle aftaler.

LÆS OGSÅ: Irina taler ud om graviditeten

Foto: TV3

Christina endte i et økonomisk kaos efter at have været i et voldeligt forhold på fem år.

– Jo mere jeg fik det forhold på afstand, jo flere ting kom jeg til at slås med. Jeg har før haft nogle parader oppe, hvor jeg ikke kunne mærke mig selv, fordi jeg har levet i vold, fortæller Christina til HER&NU.

Christina gik til lægen med sine mén, lægen anbefalede hende at sygemelde sig eller gå ned i tid, men Christina var fast besluttet på at arbejde.

– Det endte bræt en morgen, hvor jeg ikke kunne bevæge mine ben. Jeg følte mig lam, og der blev jeg sygemeldt, og det tog mig halvanden år, før jeg kom tilbage på arbejdsmarkedet igen. Da jeg blev sygemeldt og endte på sygedagpenge, der væltede hele økonomien, og så stiftede jeg endnu mere gæld, fortæller Christina om årsagen til hendes gældskaos

LÆS OGSÅ: Eksperterne i ‘Luksusfælden’ opgiver at hjælpe uvilligt par

Endte på krisecenter

Christina ønsker at være åben omkring sit voldelige forhold, fordi hun ønsker at hjælpe andre, der måske som hende står i et forhold, som de ønsker at komme ud af, men har svært ved det.

– Hvis jeg kan, så kan andre også. Man kan sagtens ramme bunden og rejse sig igen, og man kan også ramme bunden flere gange og rejse sig igen, forklarer Christina og sætter flere ord på forholdet.

– Det første halve år var der ingen vold, og så kom det langsomt. Første gang bliver der sagt undskyld, og så tilgiver man, og så pludselig sker det igen og igen. Det var jo ikke bare vold, det var også psykisk vold. Inden jeg nåede at opdage det, så var jeg blevet hjernevasket. Til sidst troede jeg, at det var helt normalt, selvom jeg godt inderst inde vidste, at det ikke var normalt, fortæller Christina, der flere gange forsøgte at komme ud af forholdet.

LÆS OGSÅ: Cengiz åbner op om uvenskab i ‘Familien fra Bryggen’

– Men han har altid fundet mig. Det var som at være i et edderkoppespind, man ikke kunne komme ud af. Hver gang jeg prøvede, så var jeg fanget i det igen, og hver gang blev det værre og værre, fortæller Christina.

Til sidst kunne Christina ikke mere og flygtede hjem til sin mor.

– Jeg sagde til hende, “hvis du ikke hjælper mig nu, så er jeg der ikke mere”. Jeg kunne bare mærke, at jeg var så langt ude, og hvis jeg kom tilbage, så ville jeg miste livet, siger Christina, hvis mor kørte hende til lægen, som vurderede, at Cristina skulle ud et sted, hvor hun kunne være tryg.

– Jeg endte med at bo et halvt år på et krisecenter for voldsramte kvinder. Jeg kunne ikke komme ud af det på anden måde.

LÆS OGSÅ: Janni Ree kommer med nye anklager mod fruerne

Christina sammen med hendes mor (Foto: TV3)

Tog 32 kilo på

Siden Christina kom ud af det voldelige forhold for fire år siden, har hun taget 32 kilo på, og de kilo slås hun lidt med.

– For fire år siden havde jeg en rigtig flot krop. Jeg har fået meget antidepressiv medicin, som man tager på af, fortæller Christina, der siden eksperternes besøg igen har fået overskud til sig selv.

– Jeg har fået overskud til at træne hver dag, så det gør jeg nu. Det går langsomt, men det går i den rigtige retning, fortæller Christina med et smil.

LÆS OGSÅ: Fie Laursen single igen: Han har stjålet fra mig

Er startet til psykolog igen

Christina gik til psykolog, inden økonomien væltede, men valgte det fra af økonomiske årsager, men efter at have fået styr på økonomien, er hun startet til psykolog igen.

– Jeg har stadig min PTSD og oplever angstanfald, når jeg sover, men det hjælper hun (psykologen red.) mig med nu, fortæller Christina, der har en god forklaring på, hvorfor angsten kommer om natten.

– Jeg blev altid banket, når jeg sov. Hvis jeg snorkede, så fik jeg bank, fortæller Christina ærligt.

LÆS OGSÅ: Jesper Buch åbner op om forhold

Christina fik af eksperterne en elevationsseng for at kunne sove bedre, og den hjælper hende.

– Jeg fik elevationssengen, fordi jeg har kroniske nakkesmerter. De smerter er kommet, fordi min ekskæreste har hoppet ovenpå min nakken, så min nakke er skæv. Det vil aldrig gå væk, og jeg skal lære at leve med det. Men elevationssengen har hjulpet mig på den måde, at jeg har kunne fjerne otte puder, så jeg kun har to nu, fortæller en glad Christina.

LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-vindere afslører: Derfor sælger vi huset

Christina endte med at køre en retssag mod sin ekskæreste, som hun vandt, men straffen er hun ikke tilfreds med.

– Han havde ingen dom fra tidligere, så han fik et års betinget og 100 timers samfundstjeneste, fortæller Christina, der er glad for sin beslutning om at medvirke i ‘Luksusfælden’.

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald smittet med corona