‘Luksusfælden’-ægtepar raser: Vi bliver fremstillet som idioter

Ægteparret Esben og Connie fra Struer kan både se det positive og det negative ved deres deltagelse i ‘Luksusfælden’. Men de er bestemt ikke begejstrede for, hvordan de bliver fremstillet, da de faktisk har både penge og forstand.

Af Lykke Buhl - 31. marts 2021 kl. 06:52

I tirsdagens afsnit af ‘Luksusfælden’ stiftede vi bekendtskab med det farverige ægtepar Connie og Esben Nørgaard Skovgaard.

De fik gjort sig særligt bemærkede ved at betvivle eksperternes beregninger, ved at være særdeles bramfri omkring, at de mødtes gennem en facebookgruppe og knaldede på første date, og så ikke mindst ved at få eksperterne til at bryde ud i grin, da Connie fortalte, hvordan hun havde brugt 250.000 kroner på at renovere en lejebolig, hun boede i tre måneder.

Herunder kan du se klippet, hvor Connie fortæller om dengang, hun brugte 250.000 kroner på at renovere en lejelejlighed

LÆS OGSÅ: Anders og Torbens nye investering: Åbner restaurant

Fremstillet som idioter

I dag lever kærligheden i hjemmet i Struer heldigvis stadigvæk i bedste velgående, og hverken Connie eller Esben tager særligt på vej over, at eksperterne – og også en god sjat seere – grinede af dem.

– Vi tager både godt og skidt med fra ‘Luksusfælden’, slår den 50-årige ostevender Esben fast overfor Realityportalen.

Det gode var, at eksperterne fik forhandlet en aftale med det kviklånsfirma, som Esben skyldte 169.000 kroner til, efter han lånte 70.000 kroner til en ferie med Norwegian.

LÆS OGSÅ: ‘Familien fra Bryggen’-stjerne åbner op: Jeg har fået en depression

Han understreger dog, at ægteparret selv havde forsøgt at nå samme aftale, men uden held, og han mener, at det må være lykkedes eksperterne netop i kraft af deres rolle som eksperter, der viser resultaterne frem på tv efterfølgende.

– Jeg synes, vi bliver fremstillet som nogle idioter, fordi vi ikke havde betalt noget, som vi egentligt gerne ville, men ikke havde mulighed for. Nu fik de omtale på tv, så ville de gerne lave aftalen. Men det er jo fint, nu har ‘Luksusfælden’ lavet den aftale, vi gerne selv ville have, fortæller han.

Det var en hård omgang for Esben og Connie at være med i ‘Luksusfælden’

Esben og Connie i ‘Luksusfælden’ (Foto: TV3)

LÆS OGSÅ: Opsang til ‘X Factor’-dommer

Umyndiggjort af hårde eksperter

I dag betaler ægteparret fra Struer gæld af til alle deres kreditorer, som eksperterne fik sat i stand for dem. Men det dårlige, Esben og Connie tager med fra deres deltagelse i ‘Luksusfælden’, mener de netop er den måde, de bliver fremstillet på, hvor de også stadig synes, at eksperterne gik hårdt til dem.

– Det var hårdt, fordi jeg følte, at vi blev umyndiggjort, men det gjorde vi jo selvfølgelig ikke. Det var det, vi var meldt til, og så må vi jo agere ud fra de rammer, vi nu havde fået sat op, og det klarede vi jo også. Men eksperterne var da hårde ved os, specielt ved Connie, som egentligt ikke havde del i den gæld, men gerne ville hjælpe mig med at få afdraget. Det er da hårdt at få at vide, at man er et fjols på tv, forklarer Esben om sin kone, den 47-årige procesoperatør Connie.

Herunder kan du se klippet, hvor Connie må have en pause efter diskussionen med eksperterne – og ender med at true Esben i frustration

LÆS OGSÅ: UHH! Nyt realitypar?

God økonomi forinden også

Tværtimod mener ægteparret selv, at de har en ret fin økonomi, og også havde det før, ‘Luksusfælden’ kom på besøg. Budgetterne, de fik lagt i programmet, hvor der blandt andet blev skåret 6.000 kroner ned på parrets madpost, har derfor heller ikke været nogen stor omvæltning for dem at følge.

– De lavede egentligt ikke ret meget om på vores budget, fordi vi betalte jo massivt af på gælden, inden de kom. Der betalte vi 14.000 af i måneden på de lån, vi havde, og nu betaler vi så knap 20.000 af på de lån, som vi ikke betalte på før, forklarer Esben.

LÆS OGSÅ: Ung mor underrettet til kommunen efter ‘Luksusfælden’

Faktisk understreger han også, at parret slet ikke var i så store økonomiske ruiner, som eksperterne fik det til at lyde som.

– Vi gjorde det også godt, inden de kom, og så har de så lavet noget aftaler for os, som gjorde, at vi bare skulle betale lidt mere af, men det indvilligede vi i, for det var det, vi gerne ville, fortæller Esben.

TAG TESTEN: Kan du kende forskel på disse kendisser?

Ekstra timer på arbejdet

Derudover bad eksperterne også Esben om at tjene 3.600 kroner mere hver måned ved at finde sig et ekstra job – og Connie gjorde det også tydeligt, at det var Esbens opgave alene at hive de ekstra penge hjem hver måned. Det er heldigvis lykkedes ham.

– Jeg arbejder bare mere på min arbejdsplads, end jeg gjorde før. Det kan jeg gøre lige nu, og så må vi jo se, hvor lang tid det holder. Jeg har cirka 90 timer på 14 dage. Jeg knokler som en vild, og det har jeg ikke noget imod, men det går selvfølgelig ud over både kærlighedsliv og familieliv generelt, fortæller Esben, der ikke har tænkt sig at fortsætte med den løsning for evigt.

LÆS OGSÅ: Fra millionær til hjemløs: Sådan er det gået siden ‘Luksusfælden’

– I og for sig, der har vi jo en rimelig fornuftig økonomi, taget i betragtning af, vi betaler 20.000 ind til de kreditorer, vi har. Det er jo ikke mange, der kan blive gældfri efter under 6 år, og så skylder vi ikke en krone væk, slår Esben fast med henvisning til parrets boliglån, realkreditlån, to billån og et enkelt forbrugslån.

Herunder kan du se klippet, hvor Connie meget bestemt giver Esben ansvaret for at tjene de ekstra penge hver måned

LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-deltager snydt for kvart million på Facebook

Skuffede og tvivlende?

Til slut slår Esben fast, at han og konen Connie altså ikke som sådan betvivlede eksperternes beregninger. De havde bare svært ved at forstå dem og forene sig med tallene.

– Det, vi har søgt hjælp til, det er jo ikke, at vores realkredit skal indfries, det vi har søgt hjælp til, det er det lortegæld, jeg har til Norwegian og til skat, forklarer Esben.

LÆS OGSÅ: 5 ting, du ikke vidste om ‘Luksusfælden’

Da eksperterne fortalte, at parret kunne være gældfri om 5 år og 9 måneder, så blev parret nemlig skuffede, fordi de troede, det kun drejede sig om Esbens kviklånsgæld, fortæller han. Men det gik efterfølgende op for ægteparret, at de knap 6 år var tidsrammen for, at de kunne få betalt alt den anden gæld af også.

– Vi behøver jo ikke at være gældfri med huset om 5 år og 9 måneder, tilføjer han.

LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-deltagere raser over programmet

På samme måde virkede parret også skuffede i programmet, da de fik at vide, at eksperterne havde sparet dem for 186.000 kroner. Men igen skyldtes det en misforståelse om, at de denne gang troede, at det var hele deres gæld, det handlede om.

– Ud af 1,3 millioner, så er det jo ikke meget at spare os for 186.000 kroner. Men efter kameraerne var slukket, fik vi en snak med dem, og der var vi rigtigt glade. Hvis de nu bare havde sagt, at de 186.000, de havde sparet os for, det kun var ud af den ene kreditor, så havde vi jo nok været glade, men det kommer jo ikke til udtryk ud fra det, de viser på fjernsyn, begrunder Esben.