CHOK: Simi Jan kørt galt i Afghanistan

TV 2s korrespondent har været ude for en ulykke i Afghanistan.

Af Louise Vilsbøl - 14. december 2021 kl. 14:18

TV 2s udenrigskorrespondent i Afghanistan, Simi Jan, afslører på sin Instagram, at hun har været ude for et voldsomt uheld, som har sat sine spor i den garvede historiefortæller.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Simi Jan fortæller om sin tid i Afghanistan.

– Jeg nåede at se den modkørende bil i høj fart. Mit skrig druknede i braget. Støv. Mørke. Stilhed. Instinktivt forsøgte jeg at løsne sikkerhedsselen, for tænk hvis den sad fast, og ingen havde en saks? Heldigvis lykkedes det. Den modkørende bil havde ramt tæt på der, hvor jeg sad. Nemlig på forsædet. For en gangs skyld. Ligesom jeg normalt aldrig bruger sele i Afghanistan. For det gør ingen, skriver Simi Jan og fortsætter:

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 20’-familie afslører glædelig nyhed

– Endelig fik jeg trukket mig ud af bilen. Med min mobiltelefon med optagelser. Alt andet var ligegyldigt. De optagelser var vigtige historier. Om børn, der sulter. Børn, der bliver solgt af deres forældre. Underernærede børn på hospitalet. Om mennesker, der lever under Taliban styret. Om ødelæggelserne efter den tyve år lange krig. Og alle de søde mennesker, jeg havde mødt på min rejse rundt i landet.

Da ulykken indtraf, befandt hun sig midt i Helmand, som hun selv betegner som ingenmandslans, og hun skyndte sig over til førersædet.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 20’-par har endelig fået svar: Sønnen er autist

– Heldigvis var alle i live. Også i den anden bil, hvor de sad omkring 10 mast sammen. En lille dreng på omkring fem år var i chok og begyndte at græde. Hans mor blødte i hovedet og foden. En anden kvinde blødte ved næsen. Jeg fandt mit medicinske kit frem og rakte dem desinficerende servietter. Og indså i dette splitsekund, hvor heldige vi havde været. Og hvor livsvigtig mit kit var, skriver hun og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Grådkvalt reality-stjerne: Hun er ved at forsvinde fra mig

– Men et åbent benbrud eller andet alvorligt kunne have kostet os livet. For det farligste sådanne steder er netop bilulykker. Der er ingen ambulancer i nærheden, ingen ordentlige sygehuse og ingen helikopter, der lige kommer og samler en op. Hospitalsvæsenet er kollapset i Afghanistan. Ingen klinikker i miles omkreds. Vi var midt i ingenting. Med den smukkeste stjernehimmel, som jeg senere taknemmeligt kiggede op på.

Det er nogle dage siden, ulykken skete, og korrespondenten forsikrer alle om, at hun er okay.  Se hele hendes opdatering og billeder herunder.

LÆS OGSÅ: Mascha Vang og datteren får debut sammen i ny film

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simi Jan (@simijanofficial)

Læs mere om