Bedrageridømt realitydeltager vender tilbage til skærmen - Her & Nu

Bedrageridømt realitydeltager vender tilbage til skærmen

Nu står flere af hans ofre frem med historier om, hvordan de føler sig snydt.

Af Jonas Sand - 20. august 2018 kl. 13:02

I slutningen af sidste år blev den tidligere ‘Big Brother’-deltager Martin Hibel Jørgensen anholdt efter fem måneder på fri fod, efter han var udeblevet efter en udgang fra fængslet, hvor han afsonede en dom for bedrageri. Flere gange havde realitydeltageren sagt, at han ville melde sig selv og tage resten af sin straf, men det skete aldrig, og derfor endte det med en decideret anholdelse.
I aften vender Martin så tilbage til skærmen, når sæson to af DR2-serien ‘Forført af en svindler’ får premiere. Her er sagen med realitydeltageren den første, som værten Anna Thygesen kigger på, og flere kvinder står frem med historier om, hvordan de føler sig snydt af Martin – historier, hvor mange af dem minder om hinanden.
LÆS OGSÅ: Tidligere paradiso dømt for bedrageri
LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Linse optager nyt program
En af de kvinder er Louise Poulsen, der har valgt at stille sig frem på tv for at fortælle sin historie om Martin.
– Jeg står frem for at advare andre mod Martin. Den eneste måde, Martin kan stoppe sit bedrageri på, er ved, at folk er advaret mod ham. Han vil nok sige, at han er et helt nyt menneske, ligesom artiklen sidste år. Sandheden er bare, at han ikke havde ændret sig, da han stadig snød folk, siger hun til Realityportalen og fortsætter:
– Så hvis folk indleder sig med ham, bør de i det mindste havde deres forholdsregler. Martin er meget manipulerende og overbevisende, fortsætter hun.
LÆS OGSÅ: ‘Big Brother’-deltager i retten: Tiltalt for at tæve datteren i årevis
LÆS OGSÅ: Geggo: Cengiz har ødelagt mit og Linses forhold

Et dårligt retssystem

Det er ikke med sin gode vilje, at Louise stiller sig frem på landsdækkende tv.
– Jeg ville helst ønske, at jeg ikke behøvede at komme frem med historien. Men jeg synes simpelthen, at han slipper for let. Vores retssystem er ikke særlig godt, når det kommer til den type bedrageri, Martin laver. Jeg får nok også kritik på grund af det, fordi hvordan kunne jeg være så naiv, siger Louise og fortæller, at hun på det seneste har set Martin på de sociale medier.
– Og Martin har den seneste tid lavet flere lives fra fængslet, hvor folk synes, han er vildt sjov, charmerende og underholdende. Og det er han også. Folk skal bare også have i baghovedet, at han har snydt rigtig mange mennesker. Han ved, hvordan han skal manipulere med folk.
LÆS OGSÅ: Her er dommen: Nadia Shila og Heidi skal i fængsel
LÆS OGSÅ: Nadia Shila og Heidi: Derfor svindlede vi
Som det også kommer frem i aftenens afsnit, så blev Louise forsøgt truet til tavshed, da hun lavede et opslag om Martin på Facebook og efterfølgende meldte ham til politiet. Derfor har hun også gjort sig mange overvejelser, inden hun i aften stiller sig frem.
– Jeg har haft mine betænkeligheder ved at stille mig frem. Da sidst jeg stillede mig frem, fik jeg trusler fra Martin og venner, han fik nogle til at opsøge mig på min hjemmeadresse, og min bil var udsat for hærværk. Men jeg vil ikke finde mig i at blive truet til tavshed. Jeg ved, at jeg taler sandt, slår Louise fast.
Martin medvirker selv i aftenens afsnit af ‘Forført af en svindler’, hvor han kommer med sin forklaring på sagerne. Sæsonpremieren sendes på DR2 21:30.
LÆS OGSÅ: Boris Laursen beskyldt for svindel
LÆS OGSÅ: Dramaet fortsætter: Fie Laursen hyrer kendt stjerneadvokat