Ankerstjerne melder ud om endeligt farvel til ‘X Factor’

Som det ser ud lige nu, har sangskriveren sagt farvel til rollen som ‘X Factor’-dommer.

Af Caroline Grønne Wigdal - 28. august 2020 kl. 13:01

I begyndelsen af juli meldte 36-årige Lars Ankerstjerne ud, at han ikke vil tage plads i dommerpanelet sammen med Thomas Blachman og Oh Land, når ‘X Factor’ vender tilbage i 2021. På det tidspunkt, hvor udmeldingen kom, lød det, som om det blot var en pause fra det populære talentshow, at han havde valgt at tage.

Men nu kan man blive i tvivl om, hvor lang den pause skal være – og om Ankerstjerne overhovedet kommer tilbage til programmet.

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald afslører: Sådan blev vi kærester

– Det føles så godt lige nu, og det er den helt rigtige beslutning. Der er så meget ude i verden, som jeg drømmer om og allerede er igang med. Jeg har aldrig levet mit liv i fortiden, så derfor er jeg ikke bange for at give jobbet fra mig – så lige så snart jeg sagde farvel, så var det også farvel. Jeg er videre – men jeg har fået nogle gode venner med, siger den nu tidligere ‘X Factor’-dommer, da Realityportalen møder ham til ZULU Comedy Galla, hvor han især er mødt op for at støtte Sofie Linde, der er aftenens værtinde.

– Vi har efterladt det i kærlighed, og som at jeg holder en pause. Vi havde et godt samarbejde alle sammen, men lige nu er det bare ikke det rigtige for mig. Men jeg kan godt lide at have en åben horisont, så lad os se, hvor livet tager os hen. Man skal aldrig sige aldrig, tilføjer han.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne: Jeg kom op at slås med min mand

‘X Factor’ fra sidelinjen

Blandt andet vil Ankerstjerne bruge mere af sin energi på at spotte talenter og bygge dem op, på sangskrivning og på at skrive sammen med sin kone, Lise Kofoed, der er skuespiller og manuskriptforfatter. Og så har han netop færdiggjort første sæson af podcasten ‘Ildsjæl’, hvor han snakker med forskellige kendte mennesker, som han finder inspirerende.

– Det går rigtig godt med podcasten, som var lige, hvad jeg havde brug for. Nu har jeg lavet så meget af sådan nogle store projekter, der passer ind i en bestemt form, som for eksempel ‘X Factor’ gør. Jeg havde bruge for et lille projekt fra hjertet, siger Ankerstjerne.

LÆS OGSÅ: Det så du ikke på tv: Lene Beier rydder op efter Stines fest

Det lyder heller ikke til, at han har planer om at følge med i programmet, når sæson nummer 14 vil blive vist i 2021.

– Jeg kan godt lide at give slip på ting, komme videre og lad det være fortid. På den anden side er jeg jo også gode venner med de andre dommere. Så det ved jeg ikke endnu, siger han.

Det er endnu ikke kommet frem, om Ankerstjernes afløser er fundet.

LÆS OGSÅ: Gunnvørs skjulte dagsorden: Derfor er jeg med i ’Forsidefruer’

LÆS OGSÅ: Her er de 12 dansere i dette års ‘Vild med dans’

Læs mere om