‘Årgang 0’-mor åbner op om voldeligt forhold

Christina Siguenza er ved at føle sig stærk nok til at dele ud af den svære tid. Tidligere har datteren Stephanie fortalt om, hvordan det voldelige forhold gav hende en stemme i hovedet.

Af Lykke Buhl - 22. februar 2021 kl. 15:14

I fire år var ‘Årgang 0’-stjernen Christina Siguenza i et forhold præget af vold, frygt, kontrol og jalousi med eksmanden Martin Rohrberg, som hun fik sønnerne Romeo, 15, og William, 14, med.

LÆS OGSÅ: Nødsaget til at deltage i realityprogram: Jeg havde simpelthen ikke lyst

Det var yderst sparsomt, hvad Christina dengang fortalte om det voldelige forhold i ‘Årgang 0’, men nu fortæller hun i et nyt opslag på Instagram, at hun er ved at være stærk nok til at åbne op.

– Crewet bag ‘Årgang 0’ har altid respekteret mit ønske om, at dette skulle nedtones i programmet. Men hold da op en historie, det ellers kunne have været. Men dengang var jeg langt fra klar, skriver hun.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 20’-familiens pludselige start: Gravid efter en måned

Dårlig samvittighed

I opslaget forklarer Christina, at hun finder det vigtigt at få sat ord på den svære tid, hun stadig er mærket af, selvom hun med egne ord “slap væk” – ikke mindst i håbet om, at hun ved at nedbryde tabuet vil kunne hjælpe andre, der står i samme situation, som hun selv gjorde.

– Følelserne omkring konsekvenserne. Den dårlige samvittighed over ikke at kunne fravælge det onde. Men det har jeg accepteret for længst. Mine børn og jeg er nået langt. Meget langt, forklarer Christina, der i dag er mor til fem.

– Vold skal ALDRIG accepteres, understreger hun til slut.

Herunder kan du se Christinas opslag, hvor hun deler et billede af sit forslåede ansigt

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Christina🌺 (@kakaomyggen)

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 20’-familie afslører: Bryllup og baby på vej

“Jeg vidste, han var farlig”

Christina mødte Martin, da hun besøgte sin første eksmand Christian van-der Watt – som hun startede i ‘Årgang 0’ med og fik døtrene Stephanie og Isabella med – i fængslet. Her sad Martin også fængslet for drabsforsøg på sin ekskæreste.

– Jeg fatter ikke, hvordan jeg kunne involvere mig i en mand, som jeg dybest set godt vidste var farlig. Min egen forklaring er, at jeg var utrolig usikker og naiv. Jeg manglede selvtillid, og så kom denne flotte muskuløse mand. Jeg troede, jeg kunne ændre ham, gøre ham til et bedre menneske. Men man kan ikke ændre folk, har Christina tidligere forklaret i et sjældent interview med Ude&Hjemme.

Her fortalte hun også om, hvor svært det var at forlade den kontrollerende og jaloux Martin, selvom det var det, hun ønskede.

LÆS OGSÅ: CHOK! ‘Årgang 0’-stjerne indlagt

Stephanies version

Christinas ældste barn, ‘Årgang 0’-stjernen Stephanie, åbnede dog for ikke længe siden op omkring, hvordan morens forhold til Martin påvirkede hende i sin selvbiografi “Fra ‘Årgang 0’ til frihed'”.

Her fortalte Stephanie om, hvordan hun adskillige gange overhørte voldsomme skænderier og kasten med ting – og ikke mindst hørte hun det slag i hovedet, hendes mor fik af Martin under et skænderi, som blev grundlaget for parrets skilsmisse i 2008.

Stephanie afholdte bogreception for sin brutalt ærlige selvbiografi, der også beskrev tiden med Martin som papfar

Stephanie læste højt fra sin nye bog til bogreceptionen (Foto: Michael Stub)

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Stephanie afslører nye detaljer om frieriet

Særligt tiden efter Martin og Christinas yngste søn Williams fødsel, hvor familien flyttede til Svendsgade i Slagelse, var slem, beskrev Stephanie. Her eskalerede konflikterne, og tiden i det turbulente hjem havde en voldsom effekt på hende.

– Der dukkede en stemme op i mit hoved. Det var ikke min egen stemme, og jeg kunne ikke finde ud af, hvem det var. Det var bare en stemme, der sagde mit navn, og så var det ligesom, at det gav mig en fornemmelse af, at jeg skulle gøre et eller andet for at gøre situationen bedre, forklarede Stephanie.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Stephanie om sin far: Stjal min opsparing og kaldte mig snotunge

Dømt for vold

Stephanie slap af med stemmen, da familien flyttede fra Martin. Men desværre slap familien ikke af med Martins tyrannisering der.

For et lille år efter skilsmissen havde Martin uden aftale hentes hans og Christinas to børn, Romeo og William på dengang fire og tre år, og da han søndag skulle aflevere dem tilbage til Christina på Slagelse Station, endte det med, at han slog hende ned.

– Ja, hun fik en flad, det erkender jeg. Men hun var selv ude om det, for hun råbte og skreg og skabte sig, forklarede Martin, da han var i retten for overfaldet.

LÆS OGSÅ: Kamerahold til Amalies fødsel: Ikke et valg jeg selv har taget

Overfaldet på Christina, som Martin blev idømt fire måneders fængsel for, var første gang, alvoren virkelig gik op for Stephanie, der i dag ikke bærer nogen nag overfor sin mor.

– Jeg havde hørt de her lyde af voldsomme skænderier og kasten med ting før. Men man kunne jo aldrig rigtigt se det på min mor. Men det kunne jeg dagen efter, hvor jeg kom hjem til hende med min far, og hun lå der på sofaen og var blå i halvdelen af ansigtet, beskrev Stephanie.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerner afsløret: Tog hjem sammen

Heldigvis har familien længe haft fred for Martin, og Christina er i dag forlovet med Per Petersen.

Udover døtrene Stephanie og Isabella fra forholdet til eksmanden Christian, samt sønnerne Romeo og William fra forholdet til Martin, så har Christina også sønnen Pelle på otte år fra forholdet til Jeppe Syrac.