Nødsaget til at deltage i realityprogram: Jeg havde simpelthen ikke lyst

Mattias Hundebøll havde ikke store forventninger, da han tog til Bornholm for at deltage i ‘Stjerner i trøjen’. Men som han selv beskriver det, så vendte han hjem fra øen som et lykkeligere menneske.

Af Caroline Grønne Wigdal - 20. februar 2021 kl. 18:55

Mattias Hundebøll er blandt de 12 kendte danskere, der i løbet af efteråret tjekkede ind på Bornholm for at udsætte sig selv for en lang række fysisk krævende militærøvelser. ‘Stjerner i trøjen’ endte med at blive én af de fedeste oplevelser, han har haft med at lave tv.

Men den 38-årige tv-vært, journalist og musiker indrømmer gerne, at det ikke var lysten, der fik ham til at sige ja til at medvirke i realityprogrammet.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 20’-familie afslører: Bryllup og baby på vej

– Jeg håbede virkelig ikke, at det ville blive for meget med at overskride grænser, for jeg har ikke et gen, hvor jeg får et kick af at køre i rutsjebane eller løbe et maraton. Jeg synes bare, det er åndsvagt. Jeg får et adrenalinkick ved at lege med mine unger eller stå på en scene og spille for 20.000 mennesker, siger Mattias.

Derfor kan man undre sig over, at han tilbage i sensommeren sagde ja til at gennemgå et barskt militærforløb.

Sagde total ja af nød

– Jeg havde en masse andre ting, der var aflyst på grund af corona, som også ramte mig økonomisk, og så kom der det her tilbud med ‘Stjerner i trøjen’, og jeg trængte også til, at der skete noget. Så det var en blanding af kedsomhed og økonomisk krise, siger Mattias.

LÆS OGSÅ: Håndboldstjernernes private lykke: Flotte scoringer

Han indrømmer:

– Jeg sagde total ja af nød. Da tilbuddet kom, havde jeg ikke råd til ikke at gøre det, for der skulle betales nogle regninger. Jeg ved godt, at man ikke bliver rig af sådan en måned på Bornholm, men det hjælper på det, når man som os lever lidt stramt.

LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-babe scorer kendt musiker

Mattias Hundebøll og Mascha Vang i ‘Stjerner i trøjen’. (Foto: Foto: Per Arnesen)

Mattias Hundebøll er gift med Marie Hundebøll Plum, der også er journalist, og sammen har de drengene Carl-Egon og Ejner-Bob. Parret vil gerne have børnene så meget hjemme, som det er muligt, og de vil gerne leve et helt simpelt liv. Så derfor er der ikke altid plads til to fuldtidsjobs.

– De sidste dage op til afgang, havde jeg simpelthen ikke lyst til at tage afsted. Fordi jeg ikke vidste, hvad jeg blev kastet ud i. Jeg er egentlig ikke sådan en vildmarksmand. Jeg campere selvfølgelig meget, og vi sover ofte ude i skoven, men jeg har altid set lidt ned på sådan noget “macho-pis”. Der er ingen, der skal tvinge mig til at hoppe i faldskærm, hvis jeg ikke har lyst.

LÆS OGSÅ: KÆMPE BRØLER: Har du spottet fejlen?

Heldigvis blev Mattias’ modstand mod kæft, trit og retning meget hurtigt fejet væk.

– Jo længere tid jeg var der, jo bedre blev det. Da jeg tog hjem, var det som et lykkeligere menneske, for jeg havde fået ro. Det gav mig ro i sjælen at blive nulstillet, siger han om oplevelsen.

Mattias kan selvfølgelig ikke fortælle, om han endte med at vinde ‘Stjerner i trøjen’ – men programmet kan man følge med i, når det hver torsdag vises klokken 21.30 på Kanal 5. Det kan desuden streames på discovery+.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS! ‘Paradise Hotel’ får nye værter