'De unge mødre'-Nanna: Derfor har jeg søgt julehjælp - Her & Nu

'De unge mødre'-Nanna: Derfor har jeg søgt julehjælp

Den unge mor står frem og fortæller, at hun i år søgte om hjælp i julen.

Af Jonas Sand - 23. december 2017 kl. 09:55

Selv om julen for de fleste er en hyggelig og dejlig tid, så er det også en stressende og dyr tid – for mange familier så dyr, at der ganske enkelt ikke er penge til det hele. Derfor kan økonomisk trængte familier søge hjælp til den dyre juletid, men det er stadig et tabubelagt emne for mange.
Tidligere har ‘De unge mødre’-deltageren Natascha Linea Kaup fået kritik for at få julehjælp, men i år har hun valgt slet ikke at søge. For nylig stod Nicoline Andersen fra reportageserien så frem og fortalte, at hun i år modtog julehjælp, og nu melder endnu en ung mor sig på banen.
December måned har nemlig også været stram hjemme hos Nanna Eliasen og datteren Malucca, og derfor sendte ‘De unge mødre’-deltageren for første gang en ansøgning om hjælp af sted.
– Jeg har faktisk aldrig tænkt på at skulle søge det. Jeg har været så møgprivilegeret at have en familie, der har været god til, at man aldrig mangler noget, selv hvis det hele ramler lidt, fortæller Nanna til Realityportalen.dk.
– Jeg synes det er møgfedt, at det findes. Der rykker Danmark altså ret så heftigt – at hjælpe i juletiden! Men jeg er virkelig heller ikke meget for, at det bliver udnyttet, bare fordi man kan. Det er også derfor, jeg ikke har haft lyst, fordi jeg ikke har haft brug for at skulle søge det før.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Nanna er tilbage med ekskæresten

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan se Nanna og Ditlev, der igen har fået gang i samværet om datteren Malucca.


LÆS OGSÅ: Nanna og Ditlev afslører: Sådan er vores forhold i dag
Fik afslag, men …
I år har behovet så været der for ‘De unge mødre’-deltageren. Hun fortæller, at hun har haft et hårdt år, der har kostet hende og familien økonomisk og psykisk, og derfor har de heller ikke haft overskud til at hjælpe hende i år.
Ansøgningen endte dog i første omgang med et afslag, men Nanna og datteren endte alligevel med at få hjælp ved et tilfælde.
– Ditlev (Nannas ekskæreste og far til Malluca, red.) får hvert år, og vi var derhjemme, da de kom med hans. Faktisk spurgte de så selv Ditlev, om ikke han kendte nogle, der kunne have gavn af en kasse, så der fik vi også en med.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Nanna: Jeg har svært ved at lege med min datter
– Det var bare så sødt, og den har gavnet meget i år. Den faldt i hvert fald på et tørt sted. Det har været et lorteår for hele min familie – mest fordi jeg skulle hives op af et hul, og det har kostet psykisk og økonomisk. Så vi er glade, siger Nanna, der ikke ønsker at uddybe, hvorfor hun har været nede, men hun slår fast, at det intet har at gøre med den borderline-diagnose, hun i år fortalte om i ‘De unge mødre’.
Nanna og Malucca kunne derfor tage en lækker kasse med julegodter med tilbage til Sjælland.
– Der var alt til en god jul. Mandelgave, glaskartofler, flæskesteg, rødkål, cola, mandler, grødris, vanillesukker, slik, chips, konfekt, kaffe, servietter, julelys – og mere tror jeg nok. Det var super overdådigt og flot, jubler den glade unge mor.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Nanna sletter mindet om ekskæresten