'X Factor'-deltageren Nicolaj Lindby.

'X Factor'-Nicolaj afslører: Hun fik alt min opmærksomhed

Nikolaj skrev kærlighedenssangen til en ganske særlig person.

29-årig Nicolaj Lindby fra Århus var én af de håbefulde deltagere i aftenens episode af 'X Factor', hvor han imponerede dommertrioen Simon Kvamm, Nanna Fabricius Øland og Thomas Blachman.

LÆS OGSÅ: Tobias og Patricia kaster sig ud i nyt kærlighedsprojekt

Artiklen fortsætter nedeunder videoen af Simon Kvamm...

Her optrådte Nicolaj med sin egen sang 'Krymmel', der især kredser om følelsen af at være forelsket. Til HER&NU delte han desuden, at sangen henvendte sig til en særlig person.

- I første omgang handler sangen om følelsen af at være forelsket eller rettere være betaget af nogen. Der var én på et tidspunkt, der var en slags muse for mig, fortæller Nicolaj Lindby indledningsvis og fortsætter:

- Det var en pige under mit højskoleforløb, der fik alt min opmærksomhed, og det var lidt der melodien kom ud. Men på det tidspunkt (tilbage i 2016 på Egmont Højskolen, red.), var det mere måden at indkapsle, hvordan det var at være forelsket i nogen.

Adspurgt om Nicolajs såkaldte 'muse' kendte til hans kærligheds hymne og de følelser, han havde omkring hende på daværende tidspunkt, faldt svaret prompte.

LÆS OGSÅ: Hylder 'Robinson'-Lukas: Sådan reagerede han

- Ja, jeg fik optrådt med sangen for hende, og hun ved det også godt. Jeg tror endda, at hun har en kopi og en mp3-fil af selve sangen.

- Der blev ikke gjort noget større nummer ud af det, da et højskoleophold som sådan er ret kort, men det lykkedes mig at skrive to vers på højskolen, men det var først to år senere, at jeg tog sangen frem og skrev den færdig.

LÆS OGSÅ: Derfor er dronning Margrethe den sidste i verden

Meldte ikke sig selv til audition

Nicolaj fortæller desuden til HER&NU, at han i langtid havde gået med tankerne om at stille op i 'X Factor', men at han ikke tog springet. Det sørgede hans kammerater for.

- Jeg har et par venner, der tilmeldte mig, uden at jeg vidste det. De snød mig og lokkede mig med ud for at spille gademusik, men da vi kom derned (til casting på 'X Factor', red.), afslørede de, at de havde tilmeldt mig, fortæller han muntert og fortsætter:

- Jeg kunne ikke tro mine egne øre, men jeg var også hurtig til at mærke, at jeg tit har snakket om, at jeg gerne ville det. Jeg havde prøvet at presset lidt på, men uden rigtig at gøre noget ved det.

Da han så endelig stod på det famøse kryds i audition-lokalet, kom det også bag på ham, hvor rolig han var.

LÆS OGSÅ: Amalie taler ud om 'Forsidefruer': Kaos, frygt og angst

- Det var surrealistisk. Især i forhold til, hvordan jeg ellers har håndteret nervøsitet førhen, men jeg er glad for, hvordan det gik. Jeg har optrådt før, men min oplevelse i 'X Factor' var på en eller måden anderledes. Når jeg førhen optrådte, var det ofte altid med, at jeg fik fysiske rystelser, hvor jeg ikke har kunne holde min guitar, og det synes jeg da også, at jeg mærkede lidt af, men ikke i samme grad.

LÆS OGSÅ: Peter Mygind i blodigt uheld

Programmet 'X Factor' vises fredage kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 Play lige HER.