Nye tider for Dessertdragen: Jeg har været for meget alene
De seneste tre år med nedlukninger var hårde for Dessertdragen, men nu har hun fået tid til alt mulig sjov og ballade.
Efter 18 år i sin lille butik i Sankt Peders Stræde lukkede Nanna Pörtner i efteråret Dessertdragens Kageværksted. En stor men rigtig beslutning for den 45-årige konditor, der har en fortid som taffelvagt i kongehuset.
LÆS OGSÅ: Tine Gøtzsche er blevet gift: En dejlig følelse
Artiklen fortsætter nedeunder videoen...
– Jeg er ikke gået ned med stress, som nogen har troet. De seneste tre år med nedlukninger og sådan noget har bare været hårde. Jeg har haft svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft. Jeg har været for meget alene, og jeg trænger til at komme ud blandt nogle andre mennesker. Jeg er jo halvt selskabspapegøje og halvt cirkushest, fortæller Nanna, der har det som en fisk i vandet i sit nye arbejdsliv, og fortsætter:
– Nu overvejer jeg, hvor jeg skal hen, og hvad mulighederne er. Jeg er blevet ansat hos Friis Holm Chokolade i Lejre ved Roskilde, og der har jeg det rigtig godt. Mikkel Friis Holm og hans chokolade er de seneste fem år blevet kåret til den bedste chokolade i verden. Nu har jeg fået tid til alt mulig sjov og ballade, og det, synes jeg, er rigtig dejligt i stedet for at passe butik og lave regnskab som et one woman band.
LÆS OGSÅ: Tillykke: Tobias og Patricia afslører stort skridt i parforholdet
Det eneste minus er, at hun savner sine mange trofaste kunder.
– Jeg er slet ikke færdig med at bage. Der er flere kager inde i mig. Altså ikke nogen jeg har spist. Men nogen jeg skal lave, ler hun hjerteligt.
Artiklen fortsætter nedeunder billedet, hvor Dessertdragen kommer med en frisk kageopskrift til HER&NU's læsere...
Chokoladekage med pebermynte
Helt ekstraordinært har Nanna Pörtner derfor bagt en særlig julebradepandekage til HER&NU og deler sin opskrift, så læserne kan gøre hende bagekunsten efter.
300 gram smør
200 gram mørk chokolade
440 gram brun farin
6 æg 200 gram mel
50 gram kakao
8 pebermynte bolchestokke hakket groft
Smør og chokolade smeltes under omrøring over vandbad. Alternativt i mikroovn i korte intervaller ved lave watt. Den brune farin røres i chokolademassen. Når massen er fingervarm, røres æggene i et af gangen, og til sidst sigtes mel og kakao i og vendes forsigtigt sammen. Til sidst røres de hakkede bolcher i. Bages i en bradepande på 24 x 34 cm med bagepapir ved 180 grader ca 30 min. Afkøles helt.
Vaniljefrosting
150 gram blødt smør
300 gram flormelis
3-4 spsk mælk eller fløde
Smages til med vaniljeekstrakt af god kvalitet
Det bløde smør piskes med elpiskeris eller på røremaskine, til det er hvidt og luftigt, cirka fem minutter, derefter tilsættes flormelis, og der piskes forsigtigt, til alt flormelis er optaget i smørret, og derefter piskes der yderligere fem minutter. Mælk eller fløde piskes i, og det hele piskes godt igennem. Frostingen deles i tre lige store portioner og indfarves i rød og grøn frugtfarve. De tre farver puttes i separate sprøjteposer og sprøjtes skiftevis på kagen. Til sidst stryges kagen over med en palet i stribernes retning, så den får en glat overflade. Pyntes med rosmarinkviste, bolchestokke og lidt bladguld eller andet drys.