Nej fra enken: Bornedal dropper Kim Larsen-film

Filmskaberen har været tvunget til at droppe sine planer om at lave en film.

Efter succesen med 'Så længe jeg lever' om John Mogensen, havde Ole Bornedal planlagt at lave en film om Kim Larsen. Under arbejdstitlen 'Om lidt bliver her stille' var en ansøgning om manuskriptstøtte imødekommet fra Det Danske Filminstitut med 60.000 kroner, skriver filmz.dk.

Men allerede inden projektet er kommet i gang, har Ole Bornedal måttet droppe det. For Kim Larsens enke, Liselotte, der ejer rettighederne til hans musik, har afvist projektet.

LÆS OGSÅ: Hemmeligt møde: Gasolin’ genforenet efter Kim Larsens død

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre, hvilket krav Julie Zangenberg har til et filmset.

LÆS OGSÅ: Kim Larsens taler ud om traumatiske barndom

– Ole Bornedal og Misofilm har valgt at lægge projektet definitivt ned, da musikrettighederne ikke er tilgængelige. Da undersøgelsen af rettigheder og den første udvikling af projektet løb parallelt, nåede projektet igennem DFI, før rettighedsspørgsmålet var endeligt afklaret. Det er det nu. Derfor er projektet som sagt lagt ned, siger producent Mikael Olsen til HER&NU.

Ole Bornedal har været nødt til at droppe sin film om Kim Larsen. (Foto: Klaus Bo Christensen)
Ole Bornedal har været nødt til at droppe sin film om Kim Larsen. (Foto: Klaus Bo Christensen)

Kim Larsens impressario Jørn Jeppesen bekræfter, at han på vegne af familien har afvist Bornedal.

– Ja, jeg kan bekræfte, at vi for nuværende har sagt nej til alle de film- og teaterhenvendelser, der har været i kølvandet på Larsens død, skriver han i en mail til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Kim Larsens sidste ord: Betroede sig til kronprins Frederiks ven

Uvenner med Mogensens datter

Publikum var glade for Bornedals film om John Mogensen, og der blev solgt 409.269 biografbilletter. Men sangerens datter, Minna, blev stiktosset over måden, han fremstillede hendes afdøde far på. Den kunne ikke have været længere fra virkeligheden, mente hun.

– Jeg fik et chok og måtte gå, for den er så grim. Jeg har aldrig nogensinde set noget så grimt. Hæsligt, modbydeligt, tordnede hun i Radio24syvs kulturmagasin AK24Syv.

– Jeg kan ikke forstå, han har gjort sådan noget imod mig. Når jeg har ringet, er der telefonsvarer, og han ringer ikke tilbage. Jeg har forsøgt at ringe til ham flere gange. Jeg synes, han er et dumt svin. Jeg tilgiver ham aldrig for det.

Ole Bornedal kunne bruge John Mogensens sange i 'Så længe jeg lever' uden at spørge Minna Mogensen om lov, da hun i modsætning til Larsens efterladte familie ikke ejer rettighederne.

LÆS OGSÅ: Ulf Pilgaard forklarer: Derfor stoppede jeg i ‘Olsen-banden’