Efter 'Vild med dans': Det gør stadig ondt

Sideløbende med 'Vild med dans' har parret været udsat for voldsomme kommentarer og trusler i indbakken. Det har været i så høj grad og så grimt, at de i dag fortsat er mærket af det.

Som det flere gange blev sagt under lørdagens 'Vild med dans'-finale 2020, så er det lidt af en rejse, alle danse-parrene har været på. Når 37-årige Silas Holst ser tilbage på det, han har oplevet, siden han en dag i september mødte sin dansepartner, Nukâka Coster-Waldau, så er det dog ikke udelukkende gode følelser, han rammes af.

- 'Vild med dans' 2020 står dog også tilbage for mig, som værende en hård omgang. Hård på grund af ufattelig mange ondskabsfulde kommentarer om alt fra mit udseende, seksualitet, familie til Nukâkas etnicitet og udseende. Krydret med et par dødstrusler, skriver han i et opslag på Instagram og Facebook.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Det skete efter ‘Vild med dans’-finalen

Silas og 49-årige Nukâka dansede sig til en tredjeplads i finalen, hvor de i deres dramatiske freestyle svang sig i bånd fra loftet, og Silas endnu engang dansede på høje hæle. Deres freestyle var på mange måder et billede på den stil, som de har kørt hele denne sæson, hvor de har været både kreative og brudt op med det gængse.

Men den stil er der nogle, der sidder ude bag skærmen og ikke synes om. Og det har Silas på den hårde måde fået besked om. Desværre er det ikke engang dansene, men mere Silas og Nukâka som mennesker, der er blevet kritiseret.

LÆS OGSÅ: Giver ikke slip: Vi er blevet afhængige af hinanden

Nukâka er forundret og ked af det

Dagen efter finalen vågnede Silas igen til dødstrusler i indbakken og grimme, personlige kommentarer. Blandt andet om, at han er blevet rynket, gammel og mest ligner en KZ-fange, og at man helst vil brække sig ud over ham.

- Forfærdeligt, at et program i tv kan vække så meget vrede, når vi alle egentlig bare prøver at underholde i en mørk tid. På et tidspunkt knækkede det mig/os, og jeg ved egentlig ikke helt, om jeg har rejst mig endnu. Ondt gjorde/gør det. Jeg ved, man skal lade det fare, og at det siger mere om dem og så videre. Men det er ikke altid lige nemt. Og at blive angrebet på alt er hårdt. At selvudnævnte eksperter konstant er efter en, er hårdt, skriver Silas.

LÆS OGSÅ: LISTE: De har vundet ‘Vild med dans’

Også Nukâka har været både forundret og ked af det over det, hun sammen med Silas også har været udsat for. Hun sætter pris på alt det gode, oplevelsen har givet hende, men hun kan ikke se bort fra dårlige.

- Vi mennesker kan i længden ikke kan holde til dette. Flere bukker under på grund af digital mobning - forestil dig blot et øjeblik at få mange beskeder, der nedgør dig, dit udseende, din seksualitet, din nationalitet, sågar dit kærlighedsliv; altså alt det, du står for, den du er, og til og med går så vidt og ønsker dig død, fordi du offentligt står ved dig selv? Det er ikke ok. Hvis du nogensinde oplever dette, smid de mennesker ud af dit liv, og saml på mennesker, der ønsker dig det bedste i livet. Vi skal få hinanden til at blomstre og ikke holde hinanden nede. Vi skal huske at lege og gøre ting, vi elsker, så længe vi ikke gør nogen fortræd, skriver Nukâka i et opslag på sin Instagram, hvor hun takker Silas for deres kapitel i 'Vild med dans'.

LÆS OGSÅ: Nukâka & Silas: En katastrofe, hvis vi vandt!

Silas har efterfølgende slettet de folk, der sviner ham til på sociale medier.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Silasholst (@silasholst)