Nu afslører Thomas Blachman: Blev nødt til at sige ja til ‘X Factor’

‘X Factor’-dommeren er ikke i tvivl om, hvad der i år har fået ham til at sige ja til jobbet og tage endnu en sæson som en af hovedpersonerne i underholdningsprogrammet.

Af Caroline Grønne Wigdal - 27. september 2021 kl. 12:58

Når ‘X Factor’ får sæsonpremiere i januar 2022, er det gang nummer 15, og for Thomas Blachman er det sæson nummer 14, at han indtager dommerstolen. Der er altså kun en enkelt sæson, hvor han ikke har medvirket. Det år lånte Soulshock stolen.

Der er nogle helt bestemte årsager til, at Blachman igen og igen siger ja til opgaven.

LÆS OGSÅ: Amalies mor taler ud om total nedtur

– Det er blevet mere en borgertjeneste end en samfundspligt. Hvilket kommer til udtryk i, at der kommer flere og flere sangere, som gerne vil være med, og masser af seere, som bliver ved  med at ville se det. Så alle er glade. Fordi vi fastholder, at der her er et seriøst musikprogram, som formidler musik med udgangspunkt i de mennesker, som henvender sig til os, forklarer dommeren til HER&NU.

Artiklen fortsættes under videoen, hvor Blachman fortæller om den nye sæson ‘X Factor’…

58-årige Thomas Blachman er jazzmusiker, komponist, producer og forfatter, og første gang han var dommer i ‘X Factor’, var i 2008. Han mener, at folkeskolen i alle de år har svigtet med musikundervisningen.

LÆS OGSÅ: Efter psykisk terror: Deltager ude af ‘Ex on the Beach’

– Der træder vi så ind i mangel på bedre og skaber en platform, som opdrager og danner. Det vil sige, vi har transformeret et underholdningsprogram til et dannelsesformat også. Og det er blandt andet også derfor, jeg er med, lyder det.

Privat er ‘X Factor’-dommeren forlovet med den 24 år yngre sangerinde, Julia Werup. Parret bor sammen i en husbåd i København, og den 8. september 2019 blev de forældre til deres søn, Zac.

Thomas Blachman tror ikke, at underholdningsprogrammet ville klare sig godt i fremtiden, hvis han trak sig fra det.

LÆS OGSÅ: Har Janni sagt undskyld til Tina? Nu svarer Janni

– Det er svært at sige uden at lyder højrøvet, men jeg tror lige præcis, det ville vare en sæson mere, så ville det styrte ned, siger han.

I dag vil de første mange håbefulde danskere møde op foran dommerne til allerførste audition, som foregår i Aarhus. Hvordan det kommer til at gå, kan vi alle se, når TV 2 blænder op for ‘X Factor’ i det nye år.

LÆS OGSÅ: AV! Abdi og Malene siger farvel til ‘Vild med dans’

Læs mere om