Kronprinsen støtter de frivillige: Arbejder hjemmefra

Det er godt, at man kan facetime i disse tider. Selv når man er Danmarks kronprins.

Af Nikolaj Vraa - 28. marts 2020 kl. 11:58
Selv om kronprins Frederik, ligesom resten af den kongelige familie, har været nødt til at aflyse alle sine arrangementer, sørger han alligevel for at hjælpe, hvor han kan. I fredags var han via Facetime på besøg hos Røde Kors, der har etableret et beredskab for at hjælpe danskere, der er berørt af corona. Enten fordi de har spørgsmål eller har brug for hjælp til at handle, hente pakker eller medicin på apoteket.
LÆS OGSÅ: Mai Manniche fratages post efter kontroversielle udtalelser
–  Jeg har mødt de frivillige, der i et callcenter besvarer og hjælper folk, der har spørgsmål om corona. Jeg har også mødt frivillige, der i et hjælpecenter sørger for at få matchet folk, der gerne vil hjælpe andre, der har brug for hjælp, lød det bagefter fra Frederik, der er protektor for nødhjælpsorganisationen.
Kronprinsen ringede fra sin plads for enden af det store bord i hans mødelokale i Frederik VIII’s Palæ, og imens tog prins Christian et par billeder af ham, som HER&NU har fået lov at bringe.
LÆS OGSÅ: Ung mor deler rørende billeder af sin datter: Vi skal undgå smitte

Donerer penge til coronaberedskab

Men der var ikke kun moralsk opbakning til Røde Kors. Kongehuset meddelte efterfølgende, at Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond og Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond ville støtte Røde Kors’ coronaberedskab med henholdsvis 500.000 kr. og 250.000 kroner.
LÆS OGSÅ: Populært TV2-program udskydes på grund af coronavirus