Ung mor deler rørende billeder af sin datter: Vi skal undgå smitte

Sandras datter Merle kan ikke tåle at få coronavirus, så Sandra har en opfordring til alle.

Af Rikke Lynge - 19. marts 2020 kl. 18:57

‘De unge mødre’-deltageren Sandra Leonhard Sommer blev i juli mor for anden gang, da hun sammen med ægtemanden Martin Leonhard Sommer fik en lille pige, Merle. Men tiderne efter fødslen har været fuld af hospitalsindlæggelser og bekymringer, da parret har haft svært ved at finde ud af, hvad datteren fejler.
Da Merle var tre måneder, fandt parret ud af, at Merle lider af epilepsi. Til Realityportalen har Sandra tidligere udtalt:
– Vi er blevet klogere på, hvor Merles epilepsi sidder i hjernen, så det er så rart, at vi er blevet sat mere ind i, hvad der sker i hendes hjerne, når hun får anfald. Vi er kommet frem til sammen med lægerne, at Merle har haft epilepsi, siden hun blev født.

Tør ikke tænke på coronavirus

På Sandras seneste Instagram-opslag deler hun rørende billeder og video af Merles seneste indlæggelse, hvor en virus og infektion påvirker den lille pige ekstremt meget. Til billederne skriver Sandra:
– Jeg håber virkelig, I tager Mette Frederiksen ord alvorligt. Sidst vores lille datter fik en virus og infektion lå hun sådan her. Hendes immunforsvar er ikke særlig stærkt og kan blive påvirket af det mindste. Hendes epilepsi kammer helt over ved bare feber, og sidst lå hun i kramper i timer, før lægerne kunne afbryde dem. Det belaster hendes hjerne utrolig meget, og det ønsker vi selvfølgelig ikke.
Familien har derfor taget en masse forholdsregler i hjemmet selv for at beskytte Merle så meget som muligt for coronavirus.
– Hos os holder vi os inde kun afbrudt af ture i skoven, hvor der er lang afstand til øvrige personer. Vi vasker og spritter alt af, vi bestiller mad over nettet, og spritter alt af, der kommer udefra, fortæller Sandra til Realityportalen.
Sandra tør slet ikke tænke på konsekvenserne, hvis Merle bliver smittet med coronavirus.
– Hvis Merle bliver smittet, vil hun højst sandsynlig gå i voldsomme kramper. Jeg er utrolig bange, for de siger, at coronavirussen varer længere og er lidt hårdere for kroppen end almindelig virus. Jeg vil slet ikke tænke på, hvis det sker for hende.

Sådan går det i dag

Merle har været igennem meget, siden hun kom til verden i juli, men ifølge Sandra ser alt efterhånden lysere ud.
– Det går nogenlunde med hende nu. Hun har indtil corona-epidemien gået til fysioterapeut en gang om ugen, og det har rykket så meget. Hun kan nu løfte hovedet en smule og vende rundt på siderne, fortæller Sandra til Realityportalen og fortsætter:
– Hun har kun relativt korte anfald lige nu. Hun har i gennemsnit 1-2 anfald hver dag og er gået fra 20 anfald dagligt, så medicinen hjælper.
Sandra kan ikke længere gå til fysioterapeut med Merle, da det ligger på sygehuset, og risikoen for at blive smittet på sygehuset er for stor.
– Så vi holder telefonmøder og snakker om hendes udvikling, og hvad vi kan træne med hende yderligere.
Næste skridt i Merles sygdomsforløb er indlæggelse lige inden hendes et års fødselsdag.
– Vi skal indlægges i juni måned i ca. fire dage, så de kan måle hendes anfald. Det ser vi frem til, så vi forhåbentlig kan få lidt mere klarhed, fortæller Sandra, der indtil andet er meldt ud holder sig på sikker afstand for coronavirussen.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

➡️? stærke billeder? ➡️ Håber virkelig i tager Mette Frederiksen ord alvorlige. Sidst vores lille datter fik en virus og infektion lå hun sådan her. Hendes immunforsvar er ikke særlig stærkt, og kan blive påvirket af det mindste. ? Hendes epilepsi kammer helt over ved bare feber, og sidst lå hun i kramper i timer før lægerne kunne afbryde dem. Det belaster hendes hjerne utrolig meget, og det ønsker vi selvfølgelig ikke. Hvis dette ikke er nok for at du tænker dig om- så hop over til @mortil_malias hun har også skrevet et opslag. Hendes søn kan på INGEN måde tåle Coronavirussen! Tænk jer om! Det er ikke kun ældre som kan blive alvorligt påvirket af denne epidemi, der er også mange små børn. ★???? ??????? ★???? ℎæ???? ★????? ??!!!! DEL!!!!!??

Et opslag delt af ♡Sandra L. Sommer ♡ (@sandras_verden) den