Pakkede LEGO til udsatte børn: Marys hjertesag

Mary hjalp de pensionerede LEGOmedarbejdere med at pakke rygsækkene.

Hos LEGO i Billund var kronprinsesse Mary, 50, forleden med til at pakke mange af de over 2.000 rygsække, der i år skal ud til landets krisecentre. I dem er der tøj, bøger og legetøj til de børn, der sammen med deres mor har været nødt til at flygte hjemmefra med et øjebliks varsel.

LÆS OGSÅ: 'Paradise'-babe ramt af blodprop

– Jeg bliver altid rørt og glad over, at så mange gode kræfter vil være med til at bakke op om det her projekt. Og på den måde være med til at give de mange børn, der kommer på krisecenter med deres mor, en håndsrækning, siger Mary om initiativet, der i mange år har været en hjertesag for Mary Fonden.

Kronprinsessen pakkede tasker sammen med
blandt andre LEGOs
Kjeld Kirk Kristiansen,
75. Han er Danmarks
næstrigeste med en
formue på over 48
milliarder kroner.
Kronprinsessen pakkede tasker sammen med blandt andre LEGOs Kjeld Kirk Kristiansen, 75. Han er Danmarks næstrigeste med en formue på over 48 milliarder kroner.

Hun ved, at de gør en forskel, for det fortæller børnene selv.

LÆS OGSÅ: Lotte: Amalie skylder ikke nogen noget, men...

– I Mary Fonden modtager vi ofte postkort fra børnene, der kommer på et krisecenter med deres mor. Børnene står i en meget svær situation, men alligevel kan vi skimte et håb i det, de skriver, og i deres fine tegninger. Nogle børn tegner helt almindelige børnemotiver. Som en solnedgang. Eller en pige, der står i regnvejr. Andre tegner noget, der afspejler de tunge følelser, de går med, fortalte kronprinssen om tegningerne, der gør så dybt indtryk på hende.

LÆS OGSÅ: Dronningen giver særlig gave til Zelenskyj

– I Mary Fonden ved vi, at rygsækkene ikke er en løsning i sig selv. De er et lille lyspunkt i en ellers meget, meget svær tid. Og med rygsækkene håber vi, at vi kan vise børn, at vi tænker på dem, og vi ser dem.

LÆS OGSÅ: Linea tilbage på tv: Mangler manden