Nyt om kongeparrets sommerplaner

Onsdag morgen offentliggjorde kongeparret skemaet for det årlige sommertogt.

Kong Frederik og dronning Mary har allerede haft en tætpakket kalender denne sommer. Indtil videre har den blandt andet budt på kronsprinsens dimission fra Ordrup Gymnasium den 28. juni, som strakt var efterfulgt af et officielt besøg til Grønland dagen efter.

I disse dage har kongeparret atter travlt, når de besøger atleterne i OL-byen Paris, hvor de blandt andre har skullet overvære den australske svømmestjerne Ariarne Titmus.

LÆS OGSÅ: Dronning Marys overraskende besøg i Paris

Og snart kan kongeparret altså se frem til endnu en stor begivenhed, der venter dem hjemme i fædrelandet - nemlig årets sommertogt, der strækker sig fra den 19.-22. august, hvor fire af landets kommuner får kongeligt besøg.

Hvilke heldige kommuner, kongeparret har planlagt at lægge vejen forbi, har kongehuset i dag offentliggjort. Her står det klart, at Kongeskibet Dannebrogs sejlrute kommer vidt omkring i det ganske land.

De fire heldige kommuner

Kongeskibets første destination på sommertogtet starter på solskinsøen Bornholm, og her vil kongeparret besøge udvalgte bornholmske perler.

- Kongeparret kan se frem til et varieret dagsprogram for deres besøg, skriver Bornholms Regionskommune på deres hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethes ensomme ferie: Alene på slottet

Bornholm glæder sig da også uden tvivl meget til den festlige dag, der lægger ud med "en karettur gennem Rønne for Kongeparret og borgmester Jacob Trøst triller dagen godt i gang".

Derefter går turen mod det Sydfynske Øhav, når Kongeskibet lægger til i Ærø på sommetogtets andet stop den 20. august.

Dagen derpå går turen mod Assens Kommune på Vestfyn, mens kongeparret afrunder sommertogtet i Sydjylland, hvor de besøger Vejle Kommune, der også lægger op til en festdag.

- Vi glæder os til at få besøg af Kongeparret på deres allerførste sommertogt med det smukke Kongeskibet Dannebrog, skriver Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen på Vejle Kommunes hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Henrik Møllgaard må undvære familien: Derfor kan de ikke være med i Paris