Kongehuset afslører: Det skal kronprins Christian nu

Der har længe været uvished om, hvad kronprinsens fremtidsplaner var, men nu løfter kongehuset sløret for næste skridt.

Siden kronprins Christian blev student i juni, har der været spekulationer omkring, hvad han mon skulle efter sommerferien. Ville han gå videre til en militær uddannelse ligesom sin far og farbror, eller havde han andre planer?

LÆS OGSÅ: Kronprisn Christian fester løs på Smukfest: Backstage-kongen

Nu er planerne lagt og offentliggjort.

- Den 4. september rejser H.K.H. Kronprinsen på et længerevarende ophold i det østlige Afrika. Her skal kronprinsen indgå i den daglige drift af to farme, hvilket blandt andet vil indebære praktiske og administrative opgaver samt give kronprinsen indblik i lokal naturbeskyttelse. Det er planen, at Kronprinsen vender tilbage til Danmark til december, skriver kongehuset i en pressemeddelelse og fortsætter:

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Kronprinsen fester på AiaSound

- I den kongelige familie er der en lang tradition for, at tronfølgerne i deres ungdom tager på længerevarende ophold i udlandet og får mulighed for at udvikle sig og opleve verden. Således deltog Hans Majestæt Kongen i 1986 i en ekspedition til Mongoliet med fokus på nomaderne og arbejdede i 1989 et år på en vinfarm i Californien. Også Hendes Majestæt Dronning Margrethe foretog i 1960’erne større rejser til Østen og Sydamerika. 

LÆS OGSÅ: Nu er kronprins Christian landets regent

Ifølge pressemeddelelsen er det er kongeparret og kronprinsens håb, at der vil være forståelse for, at udlandsopholdet forbliver privat fra start til slut. Af den årsag offentliggøres der ikke flere detaljer om opholdet.

LÆS OGSÅ: Huen afslører det: Her er kronprinsens karakter

Således gik det altså præcis, som kong Frederik og kronprins Christian forudsagde, da Christian blev student, hvor det forlød sig, at sommeren skulle gå med at feste og hygge sig, mens den efterfølgende tid skulle stå i eventyrets tegn.

- Jeg kommer nok ud at se verden og prøve mig selv af på nye måder og forberede mig på forskellige ting, lød det fra Christian efter at have fået hue på.

Læs mere herunder: