Kong Frederik er rejst fra syg mor

Selvom hans mor er indlagt på Rigshospitalet, har kongen forladt landet i et privat ærinde.

Onsdag aften blev dronning Margrethe indlagt på Rigshospitalet efter et fald på Fredensborg Slot. Det bekræftede kongehuset torsdag i en mail til Ritzaus bureau. 

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe indlagt efter fald på Fredensborg

Her forlød det, at dronning Margrethe var indlagt til observation, men at hun havde det godt efter omstændighederne. Siden er dronning Margrethes planer ganske naturligt blevet aflyst i kongehusets kalender.

Torsdag eftermiddag fortalte kong Frederik til Ekstra Bladet, at han havde talt i telefon med sin mor, men at han ikke havde besøgt hende. Og nu har kongen forladt landet, det bekræfter kongehusets kommunikationsafdeling overfor avisen.

-  Vi kan bekræfte, at H.M. Kongen er på et privat ophold i udlandet henover weekenden, oplyser kongehuset til Ekstra Bladet.

I kongehusets kalender fremgår det da også, at det i weekenden er dronning Mary, der er rigsforstander frem til 22. september.

Dronning Margrethe gennemgik i februar sidste år en lang, planlagt operation for at afhjælpe de rygsmerter, hun gennem lang tid havde været ramt af.

Hun fortalte siden, at operationen "forløb godt, takket være det dygtige sundhedspersonale, der tog sig af mig".

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethes private sommertogt: Nyder livet til søs

Dronning Margrethe har dog brugt stok, siden hun sidste år blev færdig med genoptræningen.