Henrik og Athena var med: Mine store børn

Sammen med sin lillesøster, komtesse Athena, var Henrik med, da prinsesse Marie, 48, åbnede årets Tønder Festival i sidste uge.

Lidt genert prøvede grev Henrik at holde sig i baggrunden, men når man er et hoved højere end sin mor, kan det være svært at gøre sig usynlig.

Sammen med sin lillesøster, komtesse Athena, der snart fylder 13, var Henrik, som for et par måneder siden blev 15 år, med, da prinsesse Marie, 48, i onsdags åbnede årets Tønder Festival.

– Tønder-egnen har altid betydet meget for mig og min familie. Og hvis der er en begivenhed, som er blevet en del af Tønder-egnens identitet, så er det Tønder Festival, sagde Marie, der er protektor for festivalen, i sin åbningstale.

Prins Joachim gik desværre glip af besøget, fordi forsvarsindustrimessen DALO Industry Days samtidig blev afholdt i Ballerup. Til gengæld dukker han snart op på tv igen. Sammen med sin ven, forfatteren Steffen Jacobsen, har Joachim optaget en serie, hvor de sammen vandrer ad Hærvejen.

LÆS OGSÅ: Afsløring! 'Orkestret'-stjerne med i 'Vild med dans'

– Min familie og jeg har besøgt festivalen mange gange, og det er fantastisk at opleve det engagement og fællesskab, som alle de frivillige og medarbejdere viser, lød det fra prinsessen, som sendte dem og publikum en stor tak. 

Prinsefamilien havde indtil i onsdags ophold på Schackenborg Slot, som de godt nok solgte i 2014, men stadig er nært knyttet til og altid lægger vejen forbi, når de er i Danmark.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Sussi er blevet forlovet

Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Tegn et abonnement via linket HER.

Se billeder herunder...

Marie og Athena gik hånd i hånd rundt på festivalen.
Ligesom alle andre gæster fik Marie og hendes børn festivalarmbånd på.
Blomsterpigerne Sigrid på seks år og Agnes på snart fire år tog imod de kongelige gæster.
– Nu skifter vi en sønderjysk dialekt ud med en fransk accent, sagde prinsessen og fik alle til at grine, da hun overtog mikrofonen fra Tønders borgmester, Jørgen Popp Petersen.
Frokosten blev indtaget i Nyholm Skov, der er en stemningsfuld og privatejet skov, som ligger i forlængelse af Open Air-området.
Hun fik også hilst på det polske Big Bike Orchestra, hvis speciale er at spille musik, mens de kører på en sekspersoners cykel.