Dronning Margrethe i fuld flor: Grinebider

Spændt og glad trådte dronningen ind i vikingernes verden.

På trods af en temperatur på næsten 30 grader var det en veloplagt dronning Margrethe som i sidste uge åbnede Nationalmuseets nye udstilling, 'Vølvens varsel – Vikingerne og verdens undergang'.

LÆS OGSÅ: Rørende detalje: Derfor har Jonas Vingegaard tatovering på hånden

Det Kongelige Teaters Kasper Holten har instrueret den spektakulære udstilling om vikingernes stærke kvinde, Vølven, og han var sammen med museumsdirektør Rane Willerslev med til at vise den særdeles arkæologi-interesserede 84-årige majestæt rundt.

– Mennesket har altid forsøgt at forstå verden og sin egen eksistens, og til det har vi igennem alle tider tilkaldt hjælp. Hos shamaner, i religionen, i selvhjælpsbøger, hos psykologen, google eller ChatGPT. Vikingerne gik til Vølven, forklarede Willerslev.

At det er en spændende og ikke mindst underholdende udstilling, understregede dronningen under de mange taler, da hun flere gange måtte overgive sig og grine højlydt.

LÆS OGSÅ: Lider af invaliderende sygdom: - Jeg græder i fosterstilling

Se billeder fra åbningen af 'Vølvens varsel - Vikingerne og verdens undergang' herunder...

Dronningen fik et godt grin sammen med blandt andre Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, 75, og Rane Willerslev, 53.
Dronningen fik vanen tro blomster, men fireårige Snorre var genert og forsvandt, inden hun kunne nå at sige tak og give ham et håndtryk.
Fra ringborgen 'Fyrkat' ved Hobro udstilles fund fra en usædvanlig kvindegrav. Nationalmuseets forskere antager, at hun var en kongelig Vølve fra Harald Blåtands følge.
Spændt trådte dronningen ind i vikingernes verden.