Det danske landshold til EM i Tyskland.
Det danske landshold til EM i Tyskland.

Vidste du det? Dansk landsholdsspiller kunne have spillet for Tyskland

Når Danmark i aften møder Tyskland, kunne en af spillerne have været på modsatte banehalvdel.

Det var en imponerende holdindsats, der tirsdag sikrede Danmark videre til 1/8-finalen i Dortmund efter en 0-0-kamp mod Serbien.

LÆS OGSÅ: Danmarks Tour-håb: Kærligheden ruller for Mads Pedersen

Det danske landshold er som bekendt sammensat af fodboldspillere, der til daglig spiller i forskellige klubber verden over. Men det er nok de færreste, der ved, at to af spillerne rent faktisk kunne have takket nej til at iføre sig den rød-hvide trøje og repræsentere Danmark ved EM.

Artiklen fortsætter under videoen...

Det drejer sig om 28-årige Pierre-Emile Højbjerg, der til daglig spiller for den engelske Premier League-klub 'Tottenham Hotspur F.C.' og 31-årige Jannik Vestergaard, der siden sommeren 2021 også har spillet i en engelsk Premier League-klub - 'Leicester City'.

De to professionelle fodboldspillere har nemlig begge tilhørsforhold til udlandet, og kunne dermed vælge at spille for et andet landshold.

LÆS OGSÅ: Kronprins Christians hue afslører overraskende detaljer

Midtbanestjernen Pierre-Emile Højbjerg er dansk-fransk født, og hvor hans far er pæredansk, kommer hans mor fra Frankrig.

Det er for Jannik Vestergaards vedkommende helt særligt at spille for fædrelandet under EM, der afholdes i Tyskland. Den populære forsvarsspiller, der oprindeligt kom fra Brøndby IF, er nemlig halv tysk på sin mors side, og kun kunne i teorien i dag have stået på den anden banehalvdel.

- Jeg havde nogle møder i sin tid, da jeg var ret ung og spillede for Hoffenheim med det tyske forbund. Det var ikke, fordi der blev lokket med guld og grønne skove, det var, om jeg kunne forestille mig at repræsentere dere deres ungdoms landshold. Men der var en drøm inde i mig, der bankede lidt hårdere, og det var at spille i rødt og hvidt i et fyldt Parken og synge, der er et yndigt land,

LÆS OGSÅ: Lotte Kejser i problemer: Fik hjælp af politiet