'Tour'-værterne betaler prisen: Ingen sommer med familien

Det kan for nogen lyde som en høj pris at betale.

Rasmus Staghøj og Søren Reedtz er dette års 'Tour de France'-værter på TV 2. Selv nyder de at dække cykelløbet, men de betaler også en høj pris ved ikke at kunne holde sommerferie med familien, som for mange er årets højdepunkt.

LÆS OGSÅ: Søren Rasted afslører nyt projekt: Frække lege

- Jeg har vænnet mig til, at jeg ikke har den sommerferie, men nu er der kommet et barn ind i billedet for mit vedkommende, og så kan det være, når han bliver lidt ældre, at det begynder at blive et issue. Men indtil videre har det ikke været det. Så har jeg bare holdt fri på et andet tidspunkt, fortæller Rasmus, der har sønnen Charlie på snart tre år.

Når værterne kommer hjem fra 'Tour de France' skal de dække VM samt 'Vuelta a España', så hele sommeren går med cykelløb.

- Så længe, Charlie ikke går i skole, så er det jo billigt at rejse uden for ferien, griner Søren, der netop har skolebørn, så han kender følelsen af ikke at have sommerferie med sine børn.

- Det har da været irriterende og ærgerligt for dem, men de har aldrig kendt til andet. Jeg har dækket 'Tour de Fance' før de blev født, men det var nemmere inden de gik i skole, og man kunne rejse, når det passede ind.

LÆS OGSÅ: Julie Ølgaards svære fødsel: En sindssyg tid

Artiklen fortsætter under billedet.

Interview med de to værter for Tour de France 2023, TV2 Rasmus Staghøj og Søren Reedtz
Interview med de to værter for Tour de France 2023, TV2 Rasmus Staghøj og Søren Reedtz

Rasmus ved da heller ikke, om han nødvendigvis fortsætter med at lave 'Tour de France', når sønnen starter i skole.

- Jeg kunne godt på et tidspunkt forestille mig, at det ikke bliver ved med at være det her, jeg skal lave. Det er mit 13. 'Tour de France' denne sommer, og på et tidspunkt tænker jeg måske: "Det var det". Men det er ikke lige nu. Men det kan da være, at cykelsport på et tidspunkt slutter, fortæller Rasmus.

Ifølge Søren er fordelen ved at dække 'Tour de France' for TV 2 modsat DR, hvor han var i 16 år, at han i år kan få lidt ferie, mellem 'Tour de France' og VM.

- Jeg tror, jeg kan holde 12 dage i år. Men tidligere skulle jeg direkte fra 'Tour de France' til 'Danmark Rundt', fordi DR lavede 'Danmark Rundt'.

LÆS OGSÅ: Johnny Reimars søde liv : Svømning, spillejobs og familie

Det er dog helt ekstraordinært, at Søren har det antal fridage i år, da de øvrige journalister starter VM-arbejdet den 2. august, men fordi Sørens søn, Valdemar, starter på efterskole den 6. august, har han fået lov at komme senere.

Interview med de to værter for Tour de France 2023, TV2 Rasmus Staghøj og Søren Reedtz
Interview med de to værter for Tour de France 2023, TV2 Rasmus Staghøj og Søren Reedtz