'Nybygger'-par efter sønnens død: Medlidenheden er svær

Nu sætter Isabella ord på sorgen, som hun og Naphtali skal leve side om side med resten af deres liv.

På et splitsekund blev lykken vendt til en altoverskyggende sorg, da Isabella og Naphtali Normann Noer fra 'Nybyggerne' 2023 i august måned var til misdannelsesscanning.

LÆS OGSÅ: 'Gift ved første blik'-fyr har datet tidligere deltager

Scanningen viste, at der var en misdannelse i sønnens organer, som kostede ham livet. Den 7. august fødte Isabella sønnen Kai Lenny på Hvidovre Hospital, han var død ved fødslen. Siden har parret levet med sorgen, og nu sætter Isabella nogle ord på tiden efter tabet.

I et længere opslag på Instagram fortæller hun, at der er mange, der spørger, hvordan de har det, og det er svært for dem at svare på.

- Jeg har haft brug for at fylde det store tomrum, som tabet har skabt, så jeg ikke falder ned i en dyb grøft af tristhed. Jeg fylder dagene med gode ting og er tilbage på arbejde deltid. Det føles godt og samtidig forkert at komme videre. Jeg ønsker ikke at glemme ham, men jeg mærker også, at der ikke lige så mange tårer tilbage i mig, skriver Isabella og fortsætter:

LÆS OGSÅ: 'Sygeplejeskolen'-skuespiller i voldsomt uheld: Fik hjerneblødning

- Det er som om, at alle de tårer, jeg har grædt, har renset hele mit system og sluppet gamle sår. Det har givet mig en stærk kontakt til følelsesliv og skabt en dyb forbindelse til mine nærmeste, hvilket føles så let og dejligt. Det har været helende at lukke vores nærmeste helt ind i sorgen for mig, der ellers kan have en tilbøjelighed til at ville klare det selv. 

Svært ikke at være gravid

Der går stadig ikke en dag, hvor sønnen ikke fylder hendes tanker, og det er mærkeligt for hende ikke længere at være gravid.

LÆS OGSÅ: Højgravid Mette Sommer kommer med opsang

- Når jeg cykler på arbejde, kan jeg ikke længere mærke min gravide mave mod mit lår, og jeg bliver ikke halvt så forpustet. I min kalender finder jeg fremtidige jordemoderaftaler. Søndag morgen er ikke længere tidspunktet, hvor min gravid-app fortæller mig, hvor stor han nu er blevet, og hvor langt han er i sin udvikling. Vi var til fest i weekenden, hvor jeg blev spurgt, om jeg havde børn. Til en svarede jeg nej, til en anden svarede jeg ja, men måtte uddybe, skriver Isabella i opslaget og forklarer:

LÆS OGSÅ: SE BILLEDET: Olivia Salo er blevet mor

- Jeg vil gerne tale om ham, men medlidenheden kan også være svær. Det sværeste lige nu er den uforløste længsel, jeg har efter at have ham fysisk. Han er endnu ikke begravet, men ligger på et kapel, og jeg skal forsikre mig selv om, at det ikke vil give mig nogen forløsning at tage ind og se ham. Det er ikke længere hans krop, jeg ville møde, og det ville være endnu et smertefuldt farvel. Det er en længsel, jeg aldrig vil få opfyldt, men som jeg alligevel ikke ville være foruden. På trods af alt det svære har han været en stor gave i mit liv, min lille Kai Lenny.