'Det fede fællesskab', 2023

'Fede fællesskab'-deltager tog på igen og måtte i misbrugsbehandling

Trine Sofie Høegh oplevede i den grad bagsiden af medaljen ved livet som tv-stjerne.

Der var ingen lykkelig slutning på deltagelsen i tv-programmet 'Det fede fællesskab' for Trine Sofie Høgh. Tværtimod endte det med at sende hende ud i en dyb krise, som hun først nu er kommet ud af.

LÆS OGSÅ: Natascha Linea sætter vildt mål

Det så ellers lovende ud, og alle deltagerne tabte sig og fik nogle gode vaner i programmet. Men da optagelserne stoppede, stoppede de gode vaner også, fortæller Trine.

- Det var jo sådan, at næsten alle tog stort set det hele på igen - mange af os har i hvert fald taget virkelig meget på efterfølgende. Og det var faktisk virkelig hårdt for mig at være på tv velvidende, at det var gået så dårligt på den front efterfølgende. Så det slog mig ret meget ud af kurs, selvom jeg kun blev mødt af positivitet, fortæller hun og fortsætter:

LÆS OGSÅ: TV 2 afslører: Endnu en dommer stopper i Vild med dans

- Jeg kæmpede rigtig meget med mit eget hoved, for jeg var kommet så langt, men pludselig gik man ti skridt tilbage, og da vi stoppede med at filme, stoppede alt hjælpen bare. De havde sagt, at vi ville få et chok, men jeg tror, den fejl, vi begik, var, at vi ikke fortsatte med at søge hjælp. Jeg var i hvert fald ikke klar til at stå på egne ben. Så jeg tog faktisk alle kilo på igen plus ti kilo. 

Bagsiden af tv-medaljen

Da programmet kørte, og Trine pludselig blev et kendt ansigt, var det ikke kun følelsen af nederlag, der ramte hende. Livet som tv-kendis havde store konsekvenser for den jordnære jyde, og det endte med at koste hende kæresten, som hun havde dannet par med i fire år.

LÆS OGSÅ: Der kommer en sæson 7 af 'Sygeplejeskolen'

- Jeg røg ud på et sidespor i forbindelse med, at den der reality-verden byder på en masse ting og fristelser, der kan være svære at sige nej til. Det var et sidespor med stoffer. Jeg var røget så langt ned i et hul, at fristelserne var blevet for store for mig, så jeg begyndte at tage stoffer. Det har jeg aldrig gjort før, jeg har været meget modstander af det og været god til at sige nej, fastslår Trine og tilføjer:

- Derfor gik jeg fra min kæreste. Jeg kunne bare se, at jeg var kommet langt ned i et hul, jeg ikke kunne komme ud af ved egen hjælp. Vi er ikke gået fra hinanden på grund af stofferne, vi er gået fra hinanden, fordi jeg skulle arbejde med mig selv. Jeg var nødt til at flytte i min egen lejlighed og finde mig selv. Han var så god ved mig og var så hurtig til at hjælpe mig, at jeg mistede mig selv lidt i det.

Fik hjælp af misbrugskonsulent og venner

Det stod på i tre måneder, hvorefter Trine selv opsøgte en misbrugskonsulent og forklarede situationen. 

- Jeg har gået ved min misbrugskonsulent i et halvt år nu, og det går rigtig godt. Der er ikke stoffer i mit liv mere. Jeg har været langt nede, men jeg har formået at række ud efter hjælp, og så har jeg sindssygt mange gode venner omkring mig. Jeg har bare ikke været god til at bruge dem, men det er jeg nu, og de støtter mig og hjælper mig, fortæller Trine med et smil.

LÆS OGSÅ: 'Kærlighed hvor kragerne vender'-deltagere får særlig tatovering

Støtten fra vennerne har blandt andet gjort, at hun nu får hjælp af en personlig træner og til kosten af Crossfit Herning ganske gratis.

-  Det er jeg super glad for. Jeg havde faktisk ansøgt om en fedmeoperation, og jeg skal stadig til de der samtaler for at finde ud af, om det er den vej, jeg skal gå, fortæller Trine.

LÆS OGSÅ: Blachman: Det skal der til, før jeg stopper i 'X Factor'

Den hjælp betyder, at Trines gode vaner er kommet tilbage, hun spiser ikke længere med følelserne og  har tabt ti kilo og igen fået blod på tanden til et sundere liv. Hun sover heller ikke længere med den søvnmaske, som man ellers så i programmet.

Trine går stadig hos misbrugskonsulenten, selvom hun ikke længere har et problem med stoffer, men hun skal også have hjælp til traumebehandling gennem misbrugscenteret.

LÆS OGSÅ: Heino Hansen i opsang

Klar til kærligheden og mere tv

Selvom Trine havde brug for at finde sig selv, betyder det ikke, at hunhar opgivet troen på kærligheden, og hun er mere end klar til at møde manden i sit liv og slå sig ned og få børn. Hun jagter kærligheden på diverse datingapps, men hun er ikke afvisende for også at ville jagte den på tv.

- 'Bachelorette' er drømmen, hvis de var villige til at tage en ind, der ikke er åleslank, så kunne det godt være noget, jeg ville være med i. Jeg synes, det ville være mega fedt, hvis de tog sådan en som mig ind for at vise, at der findes andre typer. Det ville jeg rigtig gerne og vise, at skønhed både kommer udefra, men også godt kan komme indefra, fastslår hun og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Stjernespækket serie vender tilbage

- 'Gift ved første blik' kunne jeg også godt finde på. Jeg er meget spontan og eventyrlysten og elsker at kaste mig ud i ting, så det kunne bare være en fed måde at finde kærligheden på.

Mens Trine venter på den store kærlighed, så er hun ved at færdiggøre sin uddannelse som serviceøkonom med en bachelor i innovation og entrepreneurship, og så har hun startet intet mindre end to virksomheder. Hun har sin egen virksomhed, hvor hun tilbyder virksomheder at lave kcontent for dem på de sociale meder, og så har hun en hobbyvirksomhed, hvor hun laver negle på folk.