Morten Messerschmidts store sorg: Skulle være grebet ind

I november 2019 blev Morten Messerschmidts søster, Line, brutalt dræbt af sin daværende partner i deres fælles hjem. Morten fortryder, at han ikke rakte ud til hende.

Selvom Morten Messerschmidt, der er 42 år og formand for Dansk Folkeparti, har arbejdet med sorgen over sin søsters tragiske død, der ramte familien for fire år siden, deler han nu i sin seneste biografi, 'Showbiz – i hælene på Morten Messerschmidt', sine dybe tanker om tvivl og om de handlinger, han ikke fik gjort.

LÆS OGSÅ: Fandt ny date i brevbunken: Sådan gik det

I bogen reflekterer Morten over, om han burde have gjort mere for at hjælpe sin søster med at bryde ud af forholdet til den mand, der tog hendes liv.

I dag er Morten Messerschmidt, her
med samleveren, Dot Wessman, 65,
formel værge for sine søsters fire
børn, men i praksis er det ikke ham,
der er den daglige omsorgsperson.
Den rolle varetages af hans mor,
Inge Messerschmidt.
I dag er Morten Messerschmidt, her med samleveren, Dot Wessman, 65, formel værge for sine søsters fire børn, men i praksis er det ikke ham, der er den daglige omsorgsperson. Den rolle varetages af hans mor, Inge Messerschmidt.

– Rationelt og logisk prøver jeg at sige til mig selv, at jeg gjorde, hvad jeg kunne, og at der må være en grænse for, hvor meget man skal give efter. At det også må have en disciplinerende effekt at sige fra. Alligevel kan jeg ikke slippe tanken om, at hvis jeg ikke havde skubbet hende væk, kunne det være, hun var kommet til mig, fortæller Morten Messerschmidt i bogen.

LÆS OGSÅ: Droppet af Odorico: Nu sætter han ord på bruddet

Bogen berører nemlig ikke kun Lines død, men tegner også et billedet af forholdet mellem Morten og Line i deres voksne liv. De to søskende var ikke særligt tætte, og de talte kun sammen, når der var en specifik grund til det.

LÆS OGSÅ: Ivan afslører: Udviklede spiseforstyrrelse efter 'Robinson'

– Jeg blev mere kritisk over for hende: ”Fint nok, at du ikke har en uddannelse, men du kunne jo godt have et job? Og måske skulle du tænke over, hvordan du ser ud, når du er ude blandt andre mennesker?” Jeg syntes ikke, hun opførte sig ordentligt, særligt ikke over for vores mormor, og man kunne ikke lave aftaler med hende. Det faldt nogenlunde sammen med, at hun mødte ham (Drabsmanden, red.), som hun hurtigt fik to børn med.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Her er Sofie Lindes nye tv-projekt

Vedvarende vold

Under politiets efterforskning, fandt de noter på Lines telefon, hvor hun beskrev den gentagne vold, hun havde oplevet i sit forhold med den daværende partner. Ingen i hendes familie kendte til volden.

Derfor fortryder Morten ekstra meget, at han ikke rakte ud til hende.

LÆS OGSÅ: Sussi og Leo fravalgte folkekirken: Imod homoseksuelle kirkevielser

– Ja, og det gik jo slet ikke op for mig. Han virkede totalt uskadelig. Forsagt. Det er der, fortrydelsen og spekulationen vender tilbage, for selvom Line og jeg ikke var så tætte i de senere år, så var hun min søster, som jeg elskede. Og hvis nu jeg havde været mere overbærende og var blevet ved med at vende den anden kind til, kunne jeg så have haft så tæt en relation til hende, at hun havde betroet sig til mig?

LÆS OGSÅ: 'Årgang 20'-stjerne kørt galt: Besvimede i bilen

'Showbiz' handler også om Morten Messerschmidts politiske virke, den syv år lange retssag, han selv var centrum i, krigene på Christiansborg og hans plan for en genrejsning af Dansk Folkeparti.