Morten Hee Andersen nyder succesen: Nu vælger jeg familien

Selvom Morten Hee Andersen lever et travlt liv som skuespiller, skal der stadig være plads til tid med familien.

I DR-serien 'Carmen Curlers' er det hustruen, Tove, og sønnen, Finn, der betaler den højeste pris for Axel Byvangs ambitioner, men privat har Morten Hee Andersen, skuespilleren bag portrættet af Danmarks store iværksætter i tv-serien, helt andre prioriter.

LÆS OGSÅ: Prinsesse Josephine overrasker: Springer ud som skuespiller

Det meste af skuespillerholdet var i sidste uge
samlet på Langelinie Pavillonen for at præsentere
de nye afsnit. Øverst fra venstre Petrine Agger,
61, Peter Zandersen, 39, Christian Tafdrup, 45,
Mille Lehfeldt, 43, Sofie Torp, 33, og Stine
Schrøder, 50. Nederst fra venstre Fanny Bornedal,
23, Maria Rossing, 47, Morten Hee Andersen, 32,
og Lars Ranthe, 54.
Det meste af skuespillerholdet var i sidste uge samlet på Langelinie Pavillonen for at præsentere de nye afsnit. Øverst fra venstre Petrine Agger, 61, Peter Zandersen, 39, Christian Tafdrup, 45, Mille Lehfeldt, 43, Sofie Torp, 33, og Stine Schrøder, 50. Nederst fra venstre Fanny Bornedal, 23, Maria Rossing, 47, Morten Hee Andersen, 32, og Lars Ranthe, 54.

– Jeg har jo ikke børn, men jeg kan godt genkende noget. Da jeg gik på teaterskolen, havde jeg svært ved at have en fast kæreste. Mest fordi jeg havde en idé om, at jeg skulle være til rådighed for arbejde hele tiden. Det var en yngre version af mig selv, som var lidt naiv. Det vigtigste er sgu, at man lever livet. Også som skuespiller. Ellers har man ikke noget at fortælle, siger Morten, 32, der gør sit bedste for at jonglere familie og arbejde.

LÆS OGSÅ: 'Nak og æd'-Jørgen: Det er jeg pissestolt over

– Som skuespiller ryger mange aftener og weekender på arbejde. Så på den konto er jeg gået glip af mange familiefester hjemme på Fyn. Det irriterer mig stadig, at jeg gik glip af min nevøs tre-års fødselsdag sidste år. Så i år er den højt prioriteret i kalenderen.

Svensk kæreste

Morten har genenm flere år har dannet par med sin svenske skuespillerkollega, Agnes-Felicia Westerlund Rase.

Han er netop flyttet fra Amager til en større lejlighed Nørrebro, som de har nydt at indrette sammen, men flyttet sammen er de endnu ikke.

LÆS OGSÅ: Tais efter 'Robinson': Jeg stod alene på holdet

Hun arbejder stadig primært i Sverige, og har derfor sin lejlighed i Stockholm. Om de selv har tanker om at stifte familie, vil han dog ikke ind på.

Morten med sin kæreste, Agnes-Felicia Westerlund Rase, 29. De mødtes under indspilningen af 'Margrete den første', hvor deres roller også
dannede par.
Morten med sin kæreste, Agnes-Felicia Westerlund Rase, 29. De mødtes under indspilningen af 'Margrete den første', hvor deres roller også dannede par.

– Det lader jeg ligge hen i det uvisse. Lige nu elsker at jeg at være onkel, siger han med et venligt smil.

Første sæson af 'Carmen Curlers' har vundet flere internationale priser, og måske kommer den også til at åbne døre for ham i udlandet, som 'Forbrydelsen' gjorde for Sofie Gråbøl og 'Borgen' for Sidse Babett Knudsen og Pilou Asbæk.

LÆS OGSÅ: Morten Kjeldgaard i vild projekt: Danmarks nye cremekonge

– Der er mange, der spørger om jeg vil arbejde i udlandet. Det er da noget, jeg stille og roligt arbejder for. Sker det, så sker det. Hvis muligheden byder sig, så er jeg bestemt klar. I sommer var jeg på ferie i Sverige og Norge, og her kunne jeg mærke, at 'Carmen Curlers' var ret stort. Mange kiggede lige en ekstra gang.

LÆS OGSÅ: 'Kærlighed hvor kragerne vender'-stjerne afslører detaljer om lille ny