Morten Ankerdal

Morten Ankerdals store passion: Livslang sportsrejse

Sportsjournalisten er endnu engang fast inventar i dækningen af OL.

Selvom det er sjette gang, at Morten Ankerdal dækker de Olympiske Lege, er det ikke bare endnu en opgave; det er kulminationen på en livslang passion for sport, der startede, længe før han stod bag mikrofonen.

LÆS OGSÅ: Nik & Jay til OL i Paris: Jeg drømte om det som barn

Artiklen fortsætter under videoen...

Som ung drømte den anerkendte sportsjournalist selv om at blive professionel sportsudøver, en drøm der førte ham gennem utallige sportsarenaer lige fra badmintonbanen til tennisbanen.

– Sport har altid været en del af mit liv, og da jeg var yngre var det i en helt ekstrem grad, og jeg gik til fem sportsgrene på samme tid. Jeg var en god ungdomsspiller i badminton og prøvede alt, hvad jeg kunne, for at komme med blandt de bedste, fortæller Morten, hvis ambitioner dog måtte vige for den barske realitet, at talentet ikke rakte til toppen.

I stedet for selv at fortsætte i sportens verden valgte Morten at følge i sin far, nu afdøde Steen Ankerdals, fodspor inden for journalistikken, og det blev hurtigt det, han brændte for.

Artiklen fortsætter under billederne...

– Jeg interesserer mig for alle ting, der sker både i Danmark og ude i verden, og jeg bruger rigtig lang tid på at holde mig opdateret, fortæller Morten, da HER&NU møder ham i PadelPadel CPH i Brøndby.
– For ti år siden var det bare sportsjournalistikken, jeg skulle. Jeg ved ikke, om de næste ti år er på samme måde. Jeg interesser mig også for vin og rejser, så måske jeg på et tidspunkt kan kombinere de to ting.

Også Mortens privatliv er dybt flettet ind i sportens verden gennem hans ægteskab med den tidligere professionelle norske håndboldspiller Vibeke Nesse, 51. Sammen har de to børn, Emilie, 19, og Mikkel, 18, som også dyrker sport.

– Mine børn dyrker sport, men der er ikke nogen af dem, der er gået elitevejen. Min datter elsker springridning, og min søn går til gymnastik.

LÆS OGSÅ: Dansk medaljehåb: Flygter ud af OL-byen

Afsavn i familien

Mortens karriere som sportsjournalist kræver ofte, at han er væk hjemmefra i længere perioder, hvilket kan være hårdt for familien.

– Det er jo mest dem omkring mig, der lider afsavnet, fordi de er derhjemme og oplever, at der er nogen ting og arrangementer, hvor jeg mangler, forklarer Morten, der heldigvis var hjemme i starten af sommeren, så han kunne overvære sin datter få studenterhuen på.

LÆS OGSÅ: Viktor Axelsen med i kendt tegneserie

Artiklen fortsætter under billederne...

– Jeg har problemer med mit knæ, og jeg kan derfor ikke dyrke så meget sport, som jeg gerne vil. Men jeg er medlem af en padelklub og elsker at spille.
Morten mødte sin hustru, Vibeke, i december 2001, mens hun spillede for Viborg håndbold. – Fordi hun er fra Norge og havde en kontrakt, der udløb et halvt år efter, så skulle vi meget hurtigt finde ud af, hvorvidt vi skulle flytte sammen, eller hun skulle tage hjem, forklarer Morten.

Til trods for de personlige ofre insisterer Morten på at give alt, når han er på arbejde, og han er god til at lukke alt andet ude. Den store dedikation skyldes hans dybe respekt for de atleter, han følger på nær hold.

– De har ofret så meget for det her, og derfor føler jeg også, at jeg er nødt til at være klædt ordentlig på til opgaven, så jeg kan formidle det på en troværdig og ægte måde.

LÆS OGSÅ: Efter afslag: ‘Grænseløst forelsket’-par stopper forholdet