Lone Rødbroe er i sit es: Jeg knalder til den

Skuespilleren har hentet inspiration hos sin mormor i rollen som Inge Holm i "Sygeplejeskolen".

Hvis smilende og lattermilde Lone Rødbroe med de viltre krøller ligger i den ene ende af sympati-skalaen, så ligger den temperamentsfulde oversygeplejerske, Inge Holm, som Lone spiller i ”Sygeplejeskolen”, i den anden ende. Og dog.

LÆS OGSÅ: Politianmeldt for dyremishandling: Jeg var måske for naiv

– Jeg har mange venner og familie, som ikke undrer sig over, at jeg blev spurgt om at spille sådan en dame. Jeg tror, det er fordi, at jeg har noget myndighed med mig, og så kan jeg godt trykke til, fortæller Lone Rødbroe grinende.

– Jeg synes, det er sjældent, at man ser sådan nogle udadreagerende kvinder som Inge Holm. Og jeg synes, at det er pissesjovt at få lov at gå ind og knalde til den, som hun gør.

LÆS OGSÅ: Sven-Ole Thorsen fylder 80 år: Muskelbundtet er flyttet hjem

– Hver morgen jeg mødte ind, så fik jeg sat store curlere i og fik glattet alle mine krøller ud, og så ligner jeg min mormor fuldstændig.

Lone Rødbroe er meget optaget af kvinders historie midt i 1950’erne, hvor ”Sygeplejeskolen” foregår.

– Det er enormt spændende. Og man får en helt anden fysik, når man bliver pakket ind i uniformerne og får skrabet alle de bløde krøller væk. Man er Des med hinanden, og omgangstonen i sundhedsvæsenet er jo nærmest militær på det tidspunkt.

Lone har hentet inspiration hos sin mormor i rollen som Inge Holm.

– Hun var også en skrap dame, og jeg tror, at hun ville have været stolt af at se mig i den rolle, siger Lone med et glimt i øjet.

LÆS OGSÅ: Janni Ree politianmeldt igen

Selvom Inge Holm er en skrap dame, så har hun humor i Lone Rødbroes skikkelse. – Men hun har svært ved at styre sit temperament, og hun tænder af, siger Lone.

Større synlighed

Efter mange år, hovedsageligt på teatret, er Lone nu en efterspurgt dame både i revyer, på tv og på film, hvor hun lige nu kan ses sammen med Sidse Babett Knudsen og Dar Salim i ”Vogter”.

Den nylige succes og synlighed kalder også på eftertænksomhed.

LÆS OGSÅ: Asta: Sebastian ændrede mit liv

– Jeg tænker meget over, hvordan jeg bruger tiden. Jeg er 55 år, så det kommer tit over mig. Lige nu har jeg rigtig meget arbejde, jeg bor i Aarhus og arbejder i København. Det gør jo, at jeg bliver lidt mere tyndt smurt ud i mit ægteskab og i min nærmeste familie, og det skal jeg lige balancere i. At vi får holdt fri sammen og får gjort nogle fede ting sammen, fortæller Lone, som er gift med Bjørn Christensen og er mor til tre voksne børn.

LÆS OGSÅ: Sidse Babett Knudsens nye liv: Nu flytter han ud

Lone og husbonden, musiker og skuespiller Bjørne "Bønne" Christensen, 78, kendt fra Østjydsk Musikforsyning.

– Jeg har altid haft meget arbejde, men jeg kan godt mærke, at der er en større synlighed i det, fordi jeg er på film og på tv. Men i virkeligheden synes jeg ikke, at det er finere at være på tv i København, end det er at spille teater i Hjørring eller i Randers. Nu taler folk til mig på gaden, fordi de ved, hvem jeg er, siger skuespilleren med sit efterhånden kendte, varme smil.

LÆS OGSÅ: Karina Frimodt i ny kræftfrygt: Nu er der svar

Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Du kan tegne et abonnement ved at klikke HER.