Dorthe Kollo på visit i København jubler over familieforøgelse og sin nye single "Sande helte".

Dorthe Kollo skal være oldemor

Der er stadig fuld fart på den 77-årige sangerinde Dorthe Kollo, som netop har udsendt en ny single "Sande helte". Privat er Dorthe helt på toppen over, at hendes barnebarn Marlon snart gør hende til oldemor.

Sangerinden Dorthe Kollo kan slet ikke lade være at slå ud med armene på en skøn efterårsdag i København. Hun kan se tilbage på en karriere, der har strakt sig over en menneskealder, og der er stadig masser af musik i hende. Hun har netop udsendt sin nye single ”Sande helte”, og der er familieforøgelse på vej.

Artiklen fortsætter efter billedet

Dorthe Kollo med datteren Nathalie Kollo and barnebarnet Marlon i 2003. Det er nu Marlon, som i en alder af 25 år, gør Dorthe Kollo til oldemor.

Det er Dorthes ældste barnebarn, 25-årige Marlon, som er søn af Dorthes datter Nathalie, 57, der er ansvarlig for familieforøgelsen. Og for en ny titel til Dorthe.

- Marlons kæreste er gravid og skal have en lille pige i december, så jeg bliver oldemor. Det er slet ikke til forstå. "Oldemor". Hvad er det for et ord? Det er ligesom med 77 år, hvad er det for et tal? Jeg føler mig stadig som en 40-årig. Og til næste år har jeg 70-års jubilæum, konstaterer Dorthe Kollo, 77, med et stort smil.

- Jeg bliver ved med at optræde, så længe jeg er frisk oven i bolden. Jeg elsker det, for det er jo mit liv. Min mand, Heiner, spørger, om jeg ikke snart er færdig og bare kan slappe af, og så siger jeg ”Nej, det er mit liv, lige såvel som dit virke er dit liv”. Det holder os jo unge. Jeg føler stadig, at jeg har meget at give, for min stemme er stadig i topform. Det regner folk slet ikke med, når man er 77, siger Dorthe Kollo, som er på dansk visit fra Bremen, hvor hun bor med sin mand, skibsrederen Heiner Dettmer, 74.

Parret holder sig friske ved at cykle en halv time hver morgen, og så svømme bagefter. Desuden spiller hun golf, og skal snart til Mallorca for at svinge med køllerne.

LÆS OGSÅ: Dorthe Kollo blev fejret på slottet

Artiklen fortsætter efter billedet

Dorthe Kollo med sin elskede hund, Bruno, i København.

Dorthe ser med stor glæde tilbage på karrieren og det liv, der er blevet hendes.

- Hele mit liv har jeg udgivet på både dansk og tysk. Jeg kom til Tyskland som 16-årig, og da jeg fik mine store hits, så lavede jeg dem også på dansk. Keld Heick har oversat den danske tekst til ”Sande helte” direkte fra den tyske ”Echte Helten müssen kämpfen”, som ligger på hitlisten i Tyskland.

Artiklen fortsætter efter billedet

Dorthe Kollos nye single "Sande helte" er en uptempo dansemindet sang.

LÆS OGSÅ: Husker du, da 'Dansktoppen' blev født?

Artiklen fortsætter efter videoen af Keld & Hilda

Mere familieforøgelse

Selvom Dorthe stadig er pæredansk med et rødbedefarvet pas i tasken, så er verden hendes scene. Hun skal til Mallorca for at indspille videoen til ”Sande helte”, og derfra flyver hun til New York, hvor datteren Jill, 41, og hendes mand, børsmægleren Richard, bor.

- Jeg skal over til mit lille barnebarn, Atlas, som bliver to år. Til marts bliver jeg mormor igen til en lille pige, for Jill venter sig igen, fortæller Dorthe stolt om datteren, som i 2021 mistede sin første mand til et pludseligt hjertestop.

LÆS OGSÅ: Atlas er mormors øjesten: Velkommen til verden

- Jeg sidder gerne på gulvet med Atlas med billedbøger og Lego og synger for ham hver dag, når vi facetimer. Det synes han er sjovt. Han er tosproget og kan sige ”mormor” nu. Jill holder fast i sit danske, og de var i sommerhuset på Enø i sommers. Vi elsker alle Danmark, siger evigt unge Dorthe Kollo.

Hør Dorthes nye single "Sande helte" her: