Josephine Højbjergs svære forhold: Blev behandlet dårligt

Den unge skuespiller Josephine Højbjerg åbner op om sit kærlighedsliv.

Den kun 21-årige skuespiller Josephine Højbjerg gjorde sig for alvor bemærket i danskernes bevidsthed, da hun spillede nissen 'Tinka' i TV 2s julekalender af samme navn.

LÆS OGSÅ: 'Valdes Jul'-stjernes forældre politianmelder julekalender-producent  

Lige nu er Josephine aktuel i tv-serien 'Dark horse', og i weekenden var hun dagens gæst i DR-podcasten 'Hånden på hjertet' med JoJo som vært. 

JoJo inviterer hver søndag en kendt gæst i studiet til to timers snak om de vigtigste erfaringer, gæsten har gjort sig i løbet af sit liv. Indenfor kærlighed, voksenliv og venskaber stiller JoJo spørgsmålet: "Hvad ville du ønske, du havde vidst...?"

Netop det spørgsmål har Josephine en klar holdning til. 

- Jeg ville ønske, at jeg havde vidst… at man ikke skal finde sig i alt, og at man skal sætte nogle grænser. Og at hvis der er en, der behandler dig dårligt, så fortjener han eller hun dig ikke. 

LÆS OGSÅ: Elvira Pitzner tilbage: Lever i nuet

Josephine taler her af erfaring fra sit tidligere forhold. 

- Jeg har haft to seriøse kærester. Meget forskellige, og meget forskelligt hvordan man blev behandlet, om man vil. Jeg har i hvert fald fundet ud af, hvordan det ikke skal være, forklarer Josephine i podcasten. 

LÆS OGSÅ: Ærlige Lars von Trier: Jeg har det ad helvede til

Svært at bryde ud

I det ene forhold blev Josephine ikke behandlet ordentligt, men hun blev i det.

- Jeg havde virkelig svært ved at gå fra det, fordi jeg var stadigvæk forelsket i ham, og når man er forelsket i en, har man stadig lyst til at være sammen med personen, selvom man godt ved, at der er nogle ting, der ikke er helt, som det burde være, fortæller Josephine og tilføjer:

- Jeg tror, at det første lange stykke tid holdt jeg meget fast i grunden til, at jeg blev forelsket i ham, og i alt det, jeg håbede, det kunne blive. Og det, som jeg ligesom så af gode ting i ham. Det er sindssygt svært at skulle lægge de ting på hylden for at finde ud af, at man sgu er lidt mere værd end at blive behandlet dårligt, ikke?

Josephine går ikke i detaljer med, hvordan hun blev behandlet skidt, men fortæller:

- Der skete bare så mange ting, hvor jeg godt vidste, den var gal, og hvor jeg vidste, at det var ikke sådan, jeg ville behandle én, jeg elskede eller var forelsket i. Jeg har forhåbentlig lært, at når jeg ser de ting, skal jeg smutte, fortæller Tinka-skuespilleren og tilføjer:

- Jeg har fundet ud af efterfølgende, når jeg har mødt andre, der har behandlet mig godt, at det har sgu sat lidt dybere spor, end jeg havde troet. Dengang det forhold var, vidste jeg godt, at tingene var dårlige, men jeg tror ikke, jeg vidste, hvor meget det egentlig påvirkede mig. Det fandt jeg først ud af, da jeg fandt en, der behandlede mig godt.

LÆS OGSÅ: Claes Bang om brutal rolle: Et stort arbejde