Jakob Fauerby glæder sig til at samle danskerne: Jeg synger hver dag

Sammen med Katrine Muff, skal Jakob Fauerby stå i spidsen for foreløbig otte omgange 'Fællessang'.

Når der er fest hjemme hos Jakob Fauerby, er det ikke manglen på sangbøger, der er undskyldningen, hvis nogen ikke synger med.

Hele 30 højskolesangbøger står der i reolen hos den 44-årige skuespiller og hans mand, Anders, i deres hjem i Ørestad, og de får bestemt ikke lov at samle støv.

LÆS OGSÅ: Drama efter brud: Hun lyver!

– Herhjemme synger vi altid, inden vi spiser. Det er en rigtig god tradition. Vi finder en god sang eller også synger vi et lille skægt vers, vi alle sammen kan, fortæller Jakob, der er vært i den nye omgang 'Fællessang' sammen med Katrine Muff.

Programmet, der for mange blev en god start på dagen under pandemien og siden samlede nationen hver fredag aften, vender tilbage i en ny udgave.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: ‘X Factor’-dommer venter barn

– Der bliver publikum i studiet og live optræden, men vi kommer stadig til at stille om til steder rundt omkring i landet, forklarer han og glæder sig over, at 'Fællessang' er med til at udviske forskelle mellem land og by.

Drømmejob

– Vores fællesskaber er under pres i øjeblikket, men der kan musik noget. De sociale medier, og måden vi har delt os op på, gør, at vi har meget få fælles referencer tilbage. Men i 'Fællessang' kan vi være sammen og udglatte de forskelle, som vi taler meget om.

For vi har jo mere til fælles end vi har, der skiller os. Jakob Fauerby kalder opgaven for et drømmejob, som han ikke vidste, det var muligt at få. Han skriver sig dermed ind i rækken af værter, der tæller Mads Steffensen og Johannes Langkilde.

LÆS OGSÅ: Natterend i ‘Kærlighed hvor kragerne vender’: Nu forklarer Kamilla

– Jeg skal ikke udfylde nogens sko. For det kan jeg ikke. Så jeg kommer med nye sko. Ja, mine egne udtrådte sko fra ødemarken, ler han.

På tre uger vandrede skuespilleren sidste år 150 kilometer gennem de kaukasiske bjerge i Georgien. Resultatet, 'Overlev Ødemarken', kan netop nu ses på Discovery+.

LÆS OGSÅ: Løj om hjernetumor: Ville ikke skabe drama

– Mine fødder har det godt. Det var en fantastisk tur, men i starten var det sygt hårdt. Meget hårdere, end jeg havde regnet med. Jeg fik symptomer på højdesyge og blev vildt dårlig. Da jeg fik det bedre, og kvalmen holdt op, kunne jeg virkelig nyde landskabet, for alt ligner postkort, siger han om turen gennem bjergene på grænsen til Tjetenien og Dagestan.