Tadej Pogacar til De Olympiske Lege i Tokyo 2020

Forelsket i cykelrytter: Her er Pogacars forlovede

Der er topfart på det slovenske par.

Hvis du på noget tidspunkt er stødt på de timelange udsendelser, hvor en række cykelryttere netop nu kører asfalten tynd i årets 'Tour de France', så er du formentlig også bekendt med slovenske Tadej Pogacar - også kendte som danske Jonas Vingegaards største rival.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: 'Masterchef'-dommer er blevet gift

Artiklen fortsætter under videoen...

25-årige Pogacar vandt cykelløbet i 2020 og 2021, mens han måtte se sig slået på målstregen af Vingegaard i 2022 og 2023. I år kæmper de begge om, hvem der skal snuppe titlen som vinder af touren for tredje gang.

Og selvom Pogacar er en kæmpe stjerne i cykelverdenen, så er han ikke den eneste i familien, der brillierer på det tohjulede køretøj.

Artiklen fortsætter under billedet...

Tadej Pogacar og Urska Zigart i 2021

Hans forlovede, 27-årige Urska Zigart, er nemlig også professionel cykelrytter. Det slovenske par mødte da også hinanden på en cykellejr i Ljubljana, der er Sloveniens hovedstad.

De blev forlovede tilbage i september 2021, men det er endnu uvist, hvornår det travle par, der bor i Monaco, skal sige "ja" til hinanden.

LÆS OGSÅ: Jens Werners hustru deler rørende opslag: Vi er ikke i chok

Det delte Zigart på sin Instagram for et par uger siden.

- Livet er hårdt, men i det mindste har jeg min lækre kæreste. Eller forlovede, eller hvad end du vil kalde det, men please lad være med at spørge, hvornår brylluppet bliver... livet er i forvejen for kaotisk til at vide, hvilket land vi vågner op i i morgen, endsige at at kunne planlægge vores livs fest, skriver hun.

LÆS OGSÅ: Natasha Brock afslører diagnose: - Jeg er startet på medicin

Artiklen fortsætter under opslagene...

Mens Pogacar begyndte at cykle professionelt som niårig, så begyndte Zigart i en alder af 18, men hun har alligevel formået at få sig nogle flotte titler på sit CV som blandt andet national mester i både linjeløb og enkeltstart.

De to følger også hinandens karrierer tæt og kan relatere til hinandens op- og nedture, og derfor var det da også en forarget Pogacar, der mellem de benhårde etaper tidligere på ugen reagerede på, at Zigart - i modsætning til ham - ikke fik en billet til OL i Paris senere på sommeren.

– Wow, har ondt af Urska Zigart. Dobbelt national mester og den bedste rytter i Slovenien er ikke blevet udtaget til de olympiske lege. Jeg er tom for ord, skrev Pogacar i en story på sin Instagram.

LÆS OGSÅ: Christiane i stor sorg: Det er gået stærkt

Artiklen fortsætter under opslaget...

Zigart var da også noget skuffet over fravælgelsen.

- Der er mange ting, jeg kunne skrive... men jeg foretrækker at skrive min historie med løftet hoved. Det er ikke den nemmeste ting at acceptere, men nogle kampe er tabt, før de overhovedet begynder. Held og lykke til alle, der fik deres drømme til at gå i opfyldelse, skrev hun på sin Instagram-story.

Mens Pogacar kæmper sig igennem de franske bjerge for tiden, så har det ikke været med Zigart til at heppe på sidelinjen. Hun har nemlig haft travlt med sine egne cykelture i Italien, hvor hun netop har kørt kvindernes Giro d'Italia.

LÆS OGSÅ: Det vidste du ikke om de danske cykelryttere