Dot Wessman bekymret: Usikker fremtid

Bakkens Hvile risikerer lukning efter snart 150 år. Men selvom økonomien er dalende, kæmper Dot Wessman med næb og klør til det sidste.

Om tre år kan Bakkens Hvile fejre 150-års jubilæum, men måske det også bliver sidste sæson for verdens ældste syngepavillon.

LÆS OGSÅ: Gravide Julie Kriegler bor ikke med kæresten: Stressende

I DR2's programserie 'Fri, fræk og for meget – Syngepigernes historie' fortæller indehaveren Dot Wessmann ærligt om de store problemer i forbindelse med at drive stedet, som har været familiens i tre generationer.

På grund af manglende publikum har man i år kun programsat 37 forestillinger, hvor de for blot et par år siden havde 60 forestillinger.

LÆS OGSÅ: Gunnvør står fast: Åben for tilbud

Udover Bakkens Hvile driver Dot Wessman også to rutsjebaner, rodeobiler og radiobilerne på Bakken.

I et interview med DR fortæller Dot, 66, at hun har besluttet sig for at give sig selv lov til at gøre noget andet, hvis det ikke er blevet bedre ved jubilæet i 2027.

Udover at optræde, sørger hun - sammen med kæresten, Morten Messerschmidt, 43 - for alt praktisk i Bakkens Hvile.

Selv om hun ikke trækker løn ud til sig selv, er økonomien alligevel dårlig, hvorfor hun da også siger, at hun er ”tyndslidt” på sine knæ af at skulle bede om hjælp.

– Det er også derfor, jeg siger, at på ét eller andet tidspunkt må det være nok. Morten og jeg bruger al vores tid 365 dage om året på at sørge for, at denne her forretning kan spille 37 forestillinger. Det er jo latterligt, siger Dot, der selv kan fejre 50-års jubilæum, når Bakkens Hvile fylder 150.

LÆS OGSÅ: Anders og Emilie lavede én fodfejl: Blev taget i at være sammen

– Så har jeg også gjort, hvad jeg kunne for at bevare stedet. Og så må jeg bare sige, at jeg ikke kunne gøre det bedre. Men så har det da været her i 150 år. Så kan jeg have det på min samvittighed – på den gode måde.

Morten passer næsten altid baren, når der er show i Bakkens Hvile.