Ditte Hansen lokker sønnerne hjem: Det er et kæmpe identitetsskifte

Skuespiller Ditte Hansen har store børn, men hun forsøger på bedste vis at holde på dem.

Ditte Hansen er lige nu aktuel i TV 2-serien "De bedste år", hvor hun spiller mormor Sanne - en karakter, hun kender fra sit eget liv, selvom den er sat på spidsen. 

- Det har været en sand fornøjelse at spille Sanne. Jeg kan genkende hende i min egen farmor, som kunne være så selvudslettende. Jeg elsker hende – altså hun er død – men hun er mit store forbillede. Hun havde en evne til at få skubbet sig selv langt ind under gulvtæppet, fortæller Ditte. 

LÆS OGSÅ: Dorthe Kollo skal være oldemor

Selv er Ditte mor til to drenge på 22 og 26 år, og de er begge flyttet fra reden. 

- De er voksne mænd, og jeg har totalt empty-nest-syndrome, for de er flyttet ud i verden. Det er smukt og sørgeligt på samme tid. Det er meget ambivalent sted at være i livet, siger Ditte og tilføjer:

- Det er et kæmpe identitetsskifte, og det er virkelig et vendepunkt. Man får noget andet tid i sit liv, fordi man ikke hænger i den klokkestreng, der hedder mad og madpakker, så det er et helt nyt sted i livet.

LÆS OGSÅ: Gun-Britt har én speciel regel, når hun køber tøj

 Artiklen fortsætter under billedet. 

Pressemøde på "De bedste år", TV 2. Ditte Hansen

Ditte har dog et godt trick til, hvordan hun kan lokke børnene hjem. 

- Jeg fylder min fryser med deres yndlings-is. Selv om de er voksne, så skal det bugne af noget, de gerne vil have. Det hjælper, griner Ditte. 

LÆS OGSÅ: Christopher trækker stikket

Glæder sig til at blive farmor

Ditte er ikke farmor, men hun glæder sig til at blive det. Hun har da også gjort sig nogle tanker om, hvordan hun vil være i rollen. 

- Jeg kunne godt tænke mig at være en megaforkælende farmor – altså MEGA. Mine børnebørn skal møgforkæles. Det bliver frem og tilbage mellem Disneyland og hjem igen. Jeg glæder mig så meget.

Ifølge Ditte bliver det noget helt andet, end da hun selv var mor. 

- Da man havde små børn, havde man så travlt, så jeg glæder mig til at få en chance til, fortæller hun. 

LÆS OGSÅ: Dronning Mary forlader Danmark