Pressemøde på 'Huset', DR.
Pressemøde på "Huset", DR.

David Dencik afslører: Fortid i fængslet

Det er bestemt ikke uvant grund for skuespilleren at rende rundt i Vridsløselille Fængsel.

I morgen har DRs nye dramaserie 'Huset' premiere, og her spiller David Dencik en af hovedrollerne, fængselsbetjenten Henrik.

Serien er optaget i Vridsløselille Fængsel i Albertslund - og faktisk er fængslet gange slet ikke fremmede for den 48-årige skuespiller.

LÆS OGSÅ: CHOK: Kendispar skal skilles

Artiklen fortsætter under videoen.

I slut-halvfemserne arbejdede han nemlig i netop Vridsløselille, fortæller han i et interview med Euroman.

- Det var mens jeg dyrkede en masse capoeira og prøvede at blive skuespiller. Vridsløselilles egen Edeka-købmand søgte unge kvinder, fordi fangerne åbenbart har et æreskodeks om at være mere ordentlige overfor det modsatte køn. Alligevel betragtede Helge og Kirsten mig som egnet til jobbet i deres købmandsbutik, og jeg endte med at være der i halvandet år, mens jeg studerede religionsvidenskab, lyder det fra Dencik, der tilføjer:

- Det foregik ligesom i Systembolaget i gamle dage. Fangerne måtte ikke komme ind i butikken, så jeg stod ved en lille skranke og rendte frem og tilbage med mælk eller hakkekød eller ketchup til dem. Det var også mit job at fylde samtlige sodavands-automater i fængslet op.

Adspurgt, hvordan han havde det med at sælge proviant til blandt andet mordere og voldtægtmænd, lyder svaret:

LÆS OGSÅ: TV 2-par indgår kæmpe samarbejde

- Det var ikke noget, jeg tænkte vildt meget over, men jeg røg også ret meget tjald dengang. For mig var det et vildt fascinerende miljø.

Selv faldt han godt i hak med fangerne, der var øverst i fængslets hierarki. De stærke.

- De skulle altid købe blomster hos mig, fordi der kom en lind strøm af koner, elskerinder og prostituerede, som alle skulle have en buket.