Dansk skuespiller står frem som biseksuel

Jesper Zuschlag oplevede allerede fra en ganske ung alder at være tiltrukket af både mænd og kvinder. Nu står han offentligt frem som biseksuel.

Jesper Zuschlag, der sammen med skuespillerkollegaen Julie Rudbæk blandt andet står bag filmen "Elsker dig for tiden" og DR-serien "Bag enhver mand", er biseksuel. 

LÆS OGSÅ: Mette Sommer taler ud om fødslen

Det fortæller han for første gang offentligt i et interview med LGBT+ Danmark-foreningen

Selvom den 37-årige skuespiller havde sin tøven med at medvirke i interviewet, er det med missionen om at få flere til at acceptere, at biseksualitet også er en ting, at han alligevel valgte at medvirke. 

- Jeg har da oplevet at spørge en fyr, om jeg må kysse ham, og han så siger "Ja, altså jeg er ikke homoseksuel" og jeg siger "Det er så fint, det er jeg heller ikke”, og så snaver man i tre timer. Men næste dag lader man som om, det ikke er sket, fortæller han blandt andet. 

Jesper fortæller også om en oplevelse, hvor han i sine spæde 20'ere, på den - nu lukkede - københavnske LGBTQ+-natklub "Cosy", blev mødt af en herre, der ikke tog det for gode varer, at han er biseksuel. I stedet hentød vedkommende til, at han var homoseksuel, men ikke turde stå ved det. 

Allerede fra en meget ung alder oplevede skuespilleren dog, at han var tiltrukket af både mænd og kvinder - men var i sine ungdomsår "forvirret", blandt andet grundet manglen på repræsentation af biseksuelle. 

LÆS OGSÅ: Karina Frimodt i ny kræftfrygt: Nu er der svar

Da Jesper i starten af sine 20'ere flyttede til hovedstaden, sprang han ud for sine venner, og reaktionen var heldigvis endnu bedre, end han havde turde håbe på. 

- Flere af dem sagde noget i stil med, "Ja… hvad? Vi har jo mødt dig!", fortæller han og tilføjer: 

- Det var enormt smukt, både fordi de her gode, jyske drenge ikke havde et problem med det, men også, fordi de antog det allerede, fordi det lå i min natur. Den modtagelse var jeg enormt glad for. Så var der ikke mere tilbage af at passe på ikke at blive opdaget. Jeg kunne være 100 procent mig selv.

LÆS OGSÅ: Efter "Robinson": Fik chokerende nyhed