Celine Dion.
Celine Dion.

Celine Dion i ny dokumentar: Deler hjerteskærende detaljer om sit helbred

Den canadiske verdensstjerne afslører hjerteskærende detaljer om sit helbred i den nye dokumentar 'I Am: Celine Dion'.

Der er nok ikke mange, der ikke kender Celine Dion og kan synge med på mindst én af de sange, hun har i sit kæmpestore repetoir. Og hvis man har fuldt bare en lille smule med, er man nok også bekendt med de helbredsmæssige udfordringer, som den 56-årige hitmager står over for.

LÆS OGSÅ: Trine Jepsen har skiftet karriere: Sådan går det i dag

Den canadiske verdensstjerne, som blandt andet står bag megahittet - og titelmelodien 'My Heart Will Go On' - til blockbuster-filmen 'Titanic', er hovedrollen i en rørende dokumentar, der havde premiere på Prime Video tidligere på ugen.

- Jeg synes, jeg var ret god, siger Celine grådkvalt og fortætter:

- Men der har været øjeblikke, hvor jeg skulle i studiet, og de ville have Celine Dion, men hvem er Celine Dion?

I dokumentaren 'I Am: Celine Dion' får seerne et helt unikt indblik i sangerindens liv, hvor hun afslører hjerteskærende detaljer om sin lidelse af den meget sjældne sygdom, 'Stiff Person Syndrom' (også kaldet SPS, som er er en autoimmun og neurologisk sygdom, der hæmmer musklernes bevægelser, og forårsager spasmer og stivhed i kroppen, red.).

Et stykke inde i den over halvanden time lange dokumentar kommer man også helt tæt på Celine i et skræmmende intimt øjeblik, der for de fleste seere nok sender signaler direkte til tårekanalen.

For rullende kameraer får sangerinden nemlig det, der allermest ligner et epileptisk anfald, kort tid efter hun er færdig med at indspille en sang, og går ud til den fysioterapeut, som hun arbejder sammen med hver dag, og som heldigvis hurtigt får taget hånd om Celine, der bliver medicineret og kommer til sig selv igen efter en rum tid.

LÆS OGSÅ: Amalie Szigethy indrømmer mediestunt

Har levet med det i årevis

Hvis man har været heldig at have billet til en af Celine Dions mange shows verden over, har man måske også stået i den uheldige position, at showet er blevet aflyst med en af de mange meldinger om, at Celine har fået bihulebetændelse, ørebetændelse eller lignende.

Men det har, ifølge Celine selv, ikke været den rigtige årsag til de utallige koncertaflysninger.

- Da jeg var nødt til at aflyse koncerter, skulle vi jo fortælle publikum hvorfor og lyve overfor dem, fortæller verdensstjernen, der fik 80 til 90 milligram valium om dagen (et beroligende middel, der anvendes ved angst og uro, red.) for at kunne gennemføre sine koncerter.

- Men jeg kan ikke lyve mere, fortsætter hun og fortæller om øjeblikke under sine koncerter, hvor hun har 'snydt publikum', eller sågar aflyst showet under forestillingen, fordi hun ikke har været i stand til at synge.

For verdensstjernen, der startede sin karriere allerede som 12-årig, har hendes sygdom været en hemmelighed, som hun har båret rundt på i alt for mange år.

LÆS OGSÅ: Lisbet Dahl: Jeg har en utæt hjerteklap

I dokumentaren afslører hun nemlig, at hun for 17 år siden oplevede sin stemme spasme for første gang.

'I Am: Celine Dion' kan streames på Prime Video her.