ZULU Comedy Galla 2019Ruben Søltoft

Taler ud om stress: Man bliver aldrig den samme

Komikeren er tilbage på landets scener efter sin stresssygemelding - men noget er forandret.

Karrieren kørte i den grad på skinner for Ruben Søltoft, da han ved udgangen af 2020 måtte indse, at han i for lang tid havde haft for meget om ørerne.

Det resulterede i en stresssygemelding, der endte med at strække sig over to år.

LÆS OGSÅ: Amalie Szigethy indrømmer mediestunt

Artiklen fortsætter under videoen.

I et interview med Euroman åbner komikeren nu op om den skæbnesvangre tid samt vejen tilbage til hverdagen, hvor han nu er aktuel med oneman-showet 'Hvorfor er der ikke nogen, der har sagt noget?'.

Selv oplever Ruben, at udefrakommende ofte konkluderer, at han da også må have fået noget godt ud af sin sygemelding - en livslektion, om ikke andet. Noget, der bestemt ikke huer ham.

- Det, der provokerer mig ved netop den tilgang, er vores allesammens frygt for at være i de dårlige følelser. Det burde ikke være farligt at kvittere med et "det var sgu noget lort, hva?". For det var sgu noget lort, og det var dyre lærepenge, fortæller han til Euroman og tilføjer:

- Men jeg håber, at jeg med mit show kan vise, at det ikke er så farligt at snakke om de mørke ting. Og at det kan gøres på en måde, som anerkender, hvor hård processen har været, men hvor publikum samtidig sidder tilbage med en følelse af, at det er okay at grine af det, for så er alting grundlæggende nemmere at tage ind.

Komikeren vedkender da også, at han har forandret sig som følge af sygdommen.

- Mit energiniveau er ikke det samme som før, og jeg kan ikke holde til helt det samme som tidligere. Når du først har været nede, er det en anden virkelighed, du kommer tilbage til. Man bliver aldrig helt den samme igen, forklarer Ruben.

LÆS OGSÅ: Livslang kærlighed: Her er Christian Eriksens kæreste

Men sygemeldingen har også ført en lektie med sig, og nu har komikeren lært at skrue ned for tempoet og vigtigheden af, at man sætter grænser og passer på sig selv.

- Jeg er stadig lige så hårdtarbejdende og perfektionistisk som før. Jeg er også lige så sjov som før – jeg er det bare i lidt færre timer om ugen. Derudover er jeg blevet bedre til at søge bekræftelse hos mig selv, og ikke hele tiden lede efter den hos fremmede, fortæller han og fortsætter:

- Det gør også, at jeg forstår mig selv bedre, og det har givet mig en bredere forståelse af verden og en dybere sympati for mennesker generelt. Og det ser jeg som en enorm styrke. Både menneskeligt, men også i forhold til comedy.