Adam Price overvåget: Katherine Diez krænker mit privatliv

Den 57-årige forfatter og tv-vært tager kraftigt afstand fra beskrivelser i ekskærestens nye bog, der handler om ham.

Hendes karriere som litteraturanmelder ramlede, da opmærksomme brugere på Reddit tidligere i år afslørede, at Katherine Diez plagierede afsnit i flere af sine tekster.

Siden kom det også frem at hun havde pyntet på sit c.v.

Under mediestormen røg også forholdet til Adam Price, og han er en de af mænd, hun skriver om i sin nye bog, "I egen barm", der udkommer tirsdag.

LÆS OGSÅ: Amalie om forholdet: Har givet op

Her fortæller den 35-årige Diez om de livsomstændigheder, som ledte op til plagiatsagen.

 Allerede mandag aften tog Adam Price dog afstand fra bogens beskrivelser af ham.

- Forlaget People's Press udkommer i morgen med en bog af Katherine Diez, som indeholder en del passager om vores privatliv, da vi var kærester. Meget af det beskrevne genkender jeg ikke, og jeg har ikke givet samtykke til, at hun må viderebringe sine subjektive beskrivelser eller fortolkninger af vores intime liv sammen. Jeg er ikke den rette til at gøre mig klog på Katherines bevæggrunde for at skrive, som hun gør, jeg kan blot konstatere, at hun bevidst har valgt at krænke privatlivets fred i forhold til mig. Krænkelsen af mit privatliv har i øvrigt nogle helt urimelige konksekvenser for de personer, der står mig nær, sagde han i en kort meddelelse.

Her forklarede han også at han "to hverdage" inden den planlagte udgivelse fik forelagt et kort uddrag af bogen.

Det skulle han læse under overvågning af forlaget People's Press og Katherine Diez' advokat.

LÆS OGSÅ: Janni indrømmer utroskab

Katherine Diez og Adam Price ved premieren på "Miss Saigon" på Det Ny Teater.

 - Jeg kommer selvsagt ikke til at kommentere yderlige på nogen detaljer fra bogen, idet jeg som nævnt betragter det som en krænkelse af privatlivets fred og dermed ikke anerkender præmissen om, at mit privatliv skal være samtaleemne i det offentlige rum. Jeg har endnu ikke taget stilling til, om krænkelsen skal have retlige konsekvenser, slutter Adam Price.

Direktør på forlaget People's Press, Line Miller, mener ikke der er noget at komme efter.

LÆS OGSÅ: Sara-Marie Maltha tager bladet fra munden: Skilsmissen trækker ud

- Min vurdering er, at Katherine siger præcis det, der skal til, for at hun kan fortælle sin egen historie. Da mennesker, som er kendt af offentligheden, har spillet afgørende roller i forfatterens liv, har jeg svært ved at se, at det kan gøres på andre måder, siger hun til Politiken.