61-årige Charlotte Bircow trodser hadbeskeder: Jeg har en flot krop

Fitnessdronningen Charlotte Bircow kan tåle de hadefulde kommentarer, der florerer på nettet, og derfor er hun klar til at sætte gang i debatten.

Man kan næsten ikke sige Charlotte Bircow uden også at sige balder af stål. Hun blev kendt som Danmarks fitnessdronning i 80’erne, og da aerobicvideoen 'Balder af stål' solgte 400.00 eksemplarer, blev hun landskendt.

LÆS OGSÅ: Ikke set på tv: Derfor valgte ‘Landmand’-Trine Steffen fra 

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Bolette og Jaffer afslører deres fremtidige tv-planer...

I alt har 61-årige Charlotte solgt to mio. motionsvideoer og har den dag i dag en krop, som mange 20-årige kunne misunde hende. Alligevel må hun finde sig i at blive udskammet på de sociale medier, med kommentarer som ”Du er for gammel til bikini”. ”Du er ved at blive lidt for slidt til de her selvfotos.”. ”Du har grimme, gamle ben.”

LÆS OGSÅ: Bolette svarer på graviditetsrygter

Det fik Charlottes kæreste gennem to år, Per Steffensen, tidligere professionel fodboldspiller og i dag international fodboldagent, til at reagere.

– Per lavede et opslag på Facebook om, at det er så langt ude, at jeg får så mange kommentarer, når jeg ser så godt ud og har gjort så meget for så mange mennesker.

Charlotte er flyttet sammen med kæresten Per Steffensen i Monaco, men er ofte hjemme i Danmark.

Artiklen fortsætter under billedet...

De perfide kommentarer kommer både fra mænd og fra kvinder.

– Der var en mand, som skrev til mig, at jeg så slidt ud. Normalt sletter jeg dem bare, men så lod jeg dem stå, og det fik en masse til at reagere, fortæller Charlotte, mens hun er hjemme på sommerferie i Danmark.

LÆS OGSÅ: Kærlighed i poolen

– Jeg reklamerer jo selv for min cremeserie, også i bikini, så man kan se, hvordan man skal bruge olierne og cremerne. Og jeg lægger ikke filter på, så det er sådan, jeg ser ud. Jeg har en pæn krop af en kvinde på min alder. Hvis jeg havde været 41 år, så havde jeg ikke fået de kommentarer, selvom det havde været den samme krop.

Charlotte har overlevet en svær kræftsygdom, hun har masser af succes med sin cremeserie, er mor og bedstemor, har en flot kæreste, og derfor lader hun sig ikke gå på af kommentarerne.

Artiklen fortsætter under billedet...

– Folk sidder bag skærmen og kan skrive hvad som helst. Det er misundelse. Mennesker, som sidder i deres liv, har det svært og tænker: ”Arhh, hvorfor har jeg ikke nået mere”. Jeg ved jo godt, at der ligger noget dybere i det for dem, som skriver de grimme kommentarer.

LÆS OGSÅ: Eftertragtet ‘X Factor’-fyr er blevet single

– Jeg kan sagtens tåle de kommentarer, og derfor er jeg også den rigtige til at stå frem med det her.

Det er ikke unge mennesker, som sviner Charlotte til på de sociale medier. Det er typisk folk over 40 år.

LÆS OGSÅ: Afsløring! Tre kendte med i ‘Robinson’

– Det handler rigtig meget om alder. Vores generation er opdraget med, at når du bliver 60 år, skal du være korthåret og gå i shorts. Der skal en kulturændring til. Vi bliver nødt til at tage fat om det, for vi er ikke døde, når vi fylder 60 år. Børnene er flyttet hjemmefra, man har fået børnebørn, og man får sin anden ungdom. Det handler om at nyde livet, og man kan jo blive ved med at arbejde, så længe man har lyst. Det har jeg i hvert fald tænkt mig at gøre.