Kendisser i chok efter første dag i militæret: Vi var castet til et feel good-program

Ingen af de 12 kendisser vidste, hvad de gik ind til, da de sagde ja til at være med i Discoverys hårdeste militær-program.

Af Rikke Lynge - 4. februar 2021 kl. 14:58

I aften har det nye tv-program ‘Stjerner i trøjen’ premiere på Kanal 5, men allerede nu kan du se første afsnit på discovery+. 12 kendte danskere skal prøve kræfter med hårde militærøvelser i kampen om at blive den bedste udgave af sig selv. Flere vil falde fra undervejs, og kun fire står tilbage i finalen.

De 12 kendisser Ali Sivandi, Elvira Pitzner, Jesper Skibby, Kevin Andreasen (aka Bro), Laila Friis Salling, Mascha Vang, Mattias Hundebøll, Oliver Bjerrehuus, Signe Lindkvist, Thalia Pitzner, Tobias Hamann og Torben Chris har alle takket ja til at medvirke i programmet, men da de onkommer til naturskønne Bornholm ved ingen af deltagerne i virkeligheden, hvad der venter dem.

LÆS OGSÅ: Oliver Bjerrehuus’ far påkørt: Helt utroligt, han overlevede

– Vi var blevet castet på et feel good program, og da vi så kommer derop, så finder vi meget hurtigt ud af, at det ikke har noget med at sidde og spise lækker mad og sidde med sin mobiltelefon. Det var benhårdt. Vi tog lige og hævede øjenbrynene, da vi kom derop, for der var ingen af os, der havde regnet med, at det var det, vi var castet til. Det var nok lidt med vilje, for ellers var der ikke nogen af os, der havde sagt ja, fortæller Oliver Bjerrehuus til HER&NU.

Oliver Bjerrehuus i ‘Stjerner i trøjen’. (Foto: Foto: Per Arnesen)

Både Oliver Bjerrehuus og Mattias Hundebøll har hver sin guitar med til hyggelige aftentimer på lejrskolen, men den slags bliver der intet af. Alle deltagerne får meget hurtigt taget alle sine ejendele og bliver bedt om at slukke deres telefoner.

LÆS OGSÅ: Bro åbner op om ny dame

– Vi fik fortalt, at det handlede om venskab og mennesker, og det gjorde det også, det handlede bare om venskaber for meget pressede mennesker. Jeg troede ikke, det ville være så hårdt, og at de ville være så strikse, fortæller Oliver og fortsætter:

– Normalt, når man laver sådan nogle programmer, så er der tv, når kameraet er tændt, og når kameraet er væk, så får man en kop kaffe og sidder og hygger lidt, og så lærer man produktionsfolkene at kende og kan tale med dem, men sådan var det ikke. Alt kommunikation gik gennem vores militærmand, og der var ingen kommunikation direkte til produktionsselskabet.

Tobias og Elvira i ‘Stjerner i trøjen’. (Foto: Foto: Per Arnesen)

LÆS OGSÅ: Elvira afslører: Jeg har fået en kæreste

Håbede på noget vildt

Hvor Oliver Bjerrehuus havde regnet med at skulle give et nummer på guitaren og hygge sig, mens kameraet var slukket, så håbede skiløberen Laila Friis-Salling på noget vildt.

– Jeg vidste, at det handlede om at blive en bedre version af sig selv, men jeg vidste ikke, hvad det indebar. Jeg håbede på, at vi skulle prøve grænser af og gøre alle mulige vilde ting, fortæller Laila til HER&NU.

Laila Friis-Salling i ‘Stjerner i trøjen’. (Foto: Foto: Per Arnesen)

LÆS OGSÅ: Stine jubler: Jeg har fået nyt job

Laila havde født sin datter blot fire måneder inden turen, men det var inden hindring.

– Jeg var i en babyboble. Jeg har været vant til at rejse rigtig meget med min skisport, så da jeg fik muligheden, tænkte jeg, ”hvorfor ikke?”, jeg skal jo også prøve noget nyt, som ikke er ski. Jeg havde brug for noget, der kunne skubbe mine grænser lidt, fortæller Laila, hvis forlovede Mads passede datteren imens.

– Hun var sammen med sin far, og han har været hjemme, siden hun blev født, så jeg følte på ingen måde, at jeg svigtede hende. Jeg vidste, hun var i trygge hænder, så der var intet problem der, fortæller Laila.

LÆS OGSÅ: Jackie Navarro afslører alt: Det gør bare virkelig, virkelig ondt

Svært at undvære mobilen

Flere af deltagerne havde svært ved at indfinde sig med, at mobiltelefonen blev taget fra dem, og at de kun måtte have den én time om dagen for at ringe hjem til familien.

– Jeg må være ærlig og sige, at hvis jeg havde vidst, hvad jeg gik ind til, så havde jeg ikke gjort det, fortæller Mascha Vang til HER&NU og fortsætter:

– Det ville jo aldrig ske i virkeligheden, at nogen bestemte over mig 24/7, og jeg ikke havde adgang til computer, telefon og min familie. Så det var for mig en ekstrem situation, fortæller Mascha, der samtidig så det som en sjov udfordring.

Mattias Hundebøll og Mascha Vang i ‘Stjerner i trøjen’. (Foto: Foto: Per Arnesen)

LÆS OGSÅ: Mascha Vang går amok over særlig kommentar

For Laila Friis-Salling var det også svært at få frarøvet sin identitet, men hun vænnede sig til det, efterhånden som dagene gik.

– Det var helt vildt mærkeligt, men det hjalp også, at vi ikke havde telefonen. Selvfølgelig havde man lyst til at ringe hjem hele tiden, men fordi man ikke havde sin mobil, så blev man ikke mindet om, at der var nogen derhjemme. Så det var meget godt for mig, at jeg ikke blev mindet om, at min datter ventede på mig, fortæller Laila og fortsætter:

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-mor giver sin side af sagen: Derfor forlod vi programmet

– Det var også sundt for mig og andre at se, at man faktisk kan overleve uden at have sin mobil 24/7. Da vi fik vores mobil den ene time, der vidste man ikke helt, hvad man skulle tjekke ud over at tale med sin familie.

Se ‘Stjerner i trøjen’ kl. 21.30 på Kanal 5 og på discovery+.