Kæmpede mod hash: Michael bliver den første storbonde i ‘Hjem til gården’

Den første storbonde Michael Lyster Brams har en mørk fortid, og han vil gerne med sin deltagelse i ‘Hjem til gården’ vise alle, at han er kommet videre.

Af Kenth G. Madsen - 21. juni 2020 kl. 21:00

På søndag starter en ny sæson af ‘Hjem til gården’ på TV 2, hvor 14 beboere er flyttet ind for at leve sammen i landlige omgivelser på Møn. Deres første opgave bliver at vælge en leder, storbonden, og stemningen er rettet mod Michael Lyster Brams, der tager imod udfordringen.

– Jeg havde ikke den store erfaring i at lede andre, men det var fint at få det afprøvet, siger den 29-årige folkeskolelærer fra Aarhus, der undervejs i programmet får løftet sløret for at have været hashmisbruger gennem en årrække.

Michael Lyster Brams bliver den første storbonde i ‘Hjem til gården’. (Foto: Niels Henrik Dam).

LÆS OGSÅ: ‘Forsidefruer’-Tina: Det går rigtig svært lige nu

– Jeg har røget rigtig meget og begyndte som 20-årig på HF. Det kom til at styre mit liv. Alt andet blev fravalgt til fordel for den lille boble af misbrug, forklarer ‘Hjem til gården’-deltageren, der kæmper mod de andre beboere om hovedgevinsten på en halv million kroner.

– På et tidspunkt tog min mor fat i mig, og jog mig til lægen. Jeg kunne mærke, at jeg havde mistet kontrollen over mit liv. Lægen konstaterede, at en årsag kunne være en mindre depression, og han endte med at overbevise mig om, at det var en rigtig dårlig idé at fortsatte ad den vej.

LÆS OGSÅ: UH! Nu er kønnet på Geggos baby afsløret

Michael Lyster Brams fulgte rådet om at stoppe for i stedet at forfølge sin drøm om at komme ind til Livgarden. Efterfølgende tog han uddannelsen som folkeskolelærer, og det er her han står i dag.

– Jeg har altid være glad for at arbejde med og hjælpe mennesker, siger han, der til daglig bor i kollektiv sammen med ni andre i Aarhus.

Michael Lyster Brams bor i kollektiv i Aarhus. (Foto: Niels Henrik Dam).

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-dommer bestjålet på danseskole

– Det har gjort så meget godt. Udover samværet med de andre, så har jeg herigennem også fået udbygget mit netværk i Aarhus, forklarer han i det store køkken, hvor fællesskabet normalt blomstrer.

Årsagen til, at han tilmeldte sig ‘Hjem til gården’, var, at kæresten mente, han ville passe godt ind i det program.

LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-Mathilde på pause: Bekymret for farmor

– Og ja. Jeg syntes egentlig, at konceptet var fedt med at møde nogle nye mennesker og bruge sine hænder ude på landet. Inden jeg fik set mig om, fik jeg sendt en ansøgning og blev optaget, siger han videre og uddyber:

– Jeg havde været langt ude i tovene og ville gerne vise mine forældre og andre, at jeg var kommet ud på den anden side og i stand til at klare nye udfordringer på min vej. At jeg kan stå på egne ben og er kommet videre, siger Michael Lyster Brams, der har snarlige planer om at flytte sammen med sin kæreste og måske stifte familie.

LÆS OGSÅ: Ung mor deler rørende billeder af sin datter: Vi skal undgå smitte