Joachim og Marie hjemme igen: Frygtede for Henrik - Her & Nu

Joachim og Marie hjemme igen: Frygtede for Henrik

Prins Joachim og prinsesse Marie er igen hjemme i Danmark, da det var nødsaget til at få prins Henrik undersøgt for vejrtrækningsproblemer på Rigshospitalet.

Af Jan Körner - 25. marts 2020 kl. 07:19

Det var frygten for prins Henriks helbred, der, efter HER&NU var sendt til tryk mandag, tvang prinsesse Marie og prins Joachim til at vende hjem til Danmark fra deres franske eksil.
For da den 10-årige prins fik vejrtrækningsproblemer, hastede den lille familie hjem, for at Henrik kunne blive undersøgt i fædrelandet.
– Under hensyntagen til prins Henriks tilstand fandt forældrene det mest betryggende at søge behandling på Rigshospitalet, hvor man har fulgt prinsen gennem flere år, skrev kongehuset i en pressemeddelelse med henvisning til prins Henriks helbredsudfordringer.
LÆS OGSÅ: Dronningen: Hensynsløst at holde fester
Ifølge pressemeddelelsen har Henrik astmatisk bronkitis, og derfor var hans forældre selvfølgelig ekstra bekymrede, da han under coronakrisen fik problemer med at trække vejret.
Derfor skyndte Joachim og Marie at pakke nogle ting og tage børnene under armen, så de kunne komme hurtigt hjem.
LÆS OGSÅ: Familiestrid i kongehuset: Historisk kamp om tronen
Prins Henrik blev naturligvis undersøgt for, om han havde fået coronavirussen, men alt ånder fred i familien efter undersøgelsen.
– Testen var negativ, lyder budskabet fra Amalienborg.
LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-stjerne ramt af leukæmi: Det var et chok

Tæt på brormand

Prins Joachim og prinsesse Marie kan lige akkurat mødes sammen med kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, nu hvor begge familier bor på Amalienborg, efter at Joachim og Marie er vendt tilbage til et Danmark, hvor de har lejet deres hus ud til Caroline Fleming.
For hvis Felix og Nikolai ikke er med deres far, når kronprinsfamiliens seks medlemmer og Joachims fire mand store familie lige akkurat loftet for, hvor mange mennesker, der må være sammen ifølge regeringens anbefalinger.
LÆS OGSÅ: Ankerstjerne klar til ‘Vild med dans’