'X Factor'-stjerne ramt af leukæmi: Det var et chok

20-årige Alma Agger blev som barn ramt af blodkræft, så hun endte med at forsømme skolegangen, da hun aldrig vidste, hvor længe hospitalet beholdt hende til tjek.

Af Kenth G. Madsen - 8. marts 2020 kl. 20:57

Hun er for længst udråbt som ‘X Factor’-vinder af bookmakerne, og ungekategoriens mentor Thomas Blachman kalder hende for helt vild talentfuld. Alma Aggers vej mod stjernerne har dog været bestrøget med glasskår undervejs. Som otte-årig blev hun diagnosticeret med leukæmi – også kaldet blodkræft.
LÆS OGSÅ: Jannis 50 års: Amalie og jeg har sluttet fred
– Det var mest et chok for mine forældre, forklarede Alma til Realityportalen efter showet i fredags, der blev afviklet uden publikum på grund af Corona-smittefaren.
Den lille pige måtte dengang igennem 2 ½ års forløb med kemobehandling. Herefter gik hun til kontrol i fem år, men fik ingen tilbagefald.
– Da jeg ofte var til tjek på hospitalet, gik det ud over skolen, som jeg af den grund forsømte en del. Nogle gange var jeg indlagt i 18 dage i træk, andre gange kun to, inden jeg kunne sendes hjem igen. Det afhang af, hvordan mine analysetal så ud, forklarede Alma Agger videre oven på endnu en vellykket ‘X Factor’-optræden, hvor hun blev sendt videre.
LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: ‘Forsidefruer’-Jackie fejrer datterens dåbsfest
Alma var nervøs inden sin optræden i den tomme ‘X Factor’-sal i Brøndby.
– Selvom der ikke var publikum, var jeg stadig nervøs før min optræden. Men jeg koncentrerede mig så udelukkende om kameraet. Det var ligesom at optage en musikvideo, sagde Alma, der som 15-årig kunne fejre sin raskmelding med veninderne. Siden har hun ikke tænkt så meget over sygdommen.
LÆS OGSÅ: Sofie Linde efter ‘X Factor’-liveshow: Det var på alle måder den underligste aften
LÆS OGSÅ: Ude af ‘X Factor’: Sway er ikke færdige endnu