Dronning Margrethe i Marsktårnet: Højt til vejrs

Både unge og gamle var begejstrede for Dronningens fine besøg.

Af Nikolaj Vraa - 21. august 2022 kl. 15:55

Inden dronning Margrethe, 82, i sidste uge rejste til Frankrig for at holde sommerferie på Château de Cayx, aflagde hun et begivenhedsrigt besøg i Tønder.

LÆS OGSÅ: Prins Gustav og prinsesse Carina på bryllupsrejse

Det var oprindeligt en del af 100-året for Genforeningen, men måtte udsættes på grund af pandemien. Glæden hos de lokale var også helt enorm, da majestæten ankom til Danmarks ældste købstad.

Artiklen fortsætter under billederne…

Sammen med borgmesterparret blev dronningen kørt i karet gennem byens gamle gader. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix)

Både unge og gamle bød majestæten velkommen til Tønder. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix)

Både unge og gamle bød majestæten velkommen til Tønder.

Mange ældre sønderjyder blev så rørte over gensynet, at de fik tårer i øjnene.

LÆS OGSÅ: Familiedrama på Berleburg: Prinsesse Alexandra taler ud

Ved modtagelsen på torvet fik dronningen en Wegner-stol at sidde i – en anerkendelse af bysbarnet Hans J. Wegner. I 1914, da Sønderjylland endnu var tysk, blev den verdensberømte møbelartitekt født i et lille hus lige rundt om hjørnet.

Artiklen fortsætter under billedet…

På Højer Design Efterskole mødte hun elever og så deres flotte kreationer. Her lå tidligere Højer Tæppefabrik, som dronningen besøgte med sine forældre i 1958. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Det 12 timer lange dagsprogram sluttede med en reception på Dannebrog, der lå i Havneby på Rømø.

Her sang lokale kor på havnen, og da dronningen gik fra borde for at køre retur til Gråsten Slot, sang de ‘I skovens dybe stille ro’ for hende.

Dronningen fik også en unik mulighed for at besigtige de arkæologiske udgravninger af Tønders gamle havnefront fra 1600-tallet. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Fra det 25 meter høje udsigtstårn er der udsigt over Skærbæk og marsken til Rømødæmningen og Ballum Sluse. (Foto: Tønder Kommune)